Ansætter toprytter som direktør: Riis vil selv styre sit cykelhold

Ansættelsen af den nyligt pensionerede toprytter Michael Rogers som direktør i Riis-Seier Project ændrer ikke på, at Bjarne Riis skal stå i spidsen for projektets cykelhold, siger Riis

Bjarne Riis har hyret den tidligere toprytter Michael Rogers som administrerende direktør, men Riis vil selv styre det cykelhold, Riis-Seier Project arbejder på at søsætte. (Foto: Lars Poulsen).
Bjarne Riis har hyret den tidligere toprytter Michael Rogers som administrerende direktør, men Riis vil selv styre det cykelhold, Riis-Seier Project arbejder på at søsætte. (Foto: Lars Poulsen).

Næppe havde australieren Michael Rogers besluttet sig for at indstille sin karriere som professionel cykelrytter på højeste plan, før Bjarne Riis slog kloen i ham og hyrede ham som administrerende direktør for The Riis-Seier Project.

Projektet har som mål at etablere et professionelt cykelhold, men Rogers er trods sin enorme erfaring i det professionelle felt ikke tiltænkt nogen formel rolle relateret direkte til cykelholdet.

- Det bliver mig, der kommer til at styre cykelholdet, slår Bjarne Riis fast over for Ekstra Bladet.

- Naturligvis ville det være dumt ikke at trække på hans ekspertise, men han skal ikke være manager. Cykelholdet er ikke hans fokus.

- Det er derimod hans fokus at være CEO (administrerende direktør, red.) i Riis-Seier Project, siger Riis.

- Hvad skal du og Lars Seier Christensen så lave?

- Det har aldrig været tanken, at Lars og jeg skulle have fingrene nede i maskineriet. Vi skal så at sige sidde oppe i helikopteren og se på det hele ovenfra og komme med idéer og lede projektet i den rigtige retning, siger Riis.

- Jeg skal i begyndelsen hjælpe Rogers i gang. Det her er et projekt med mange detaljer og mange grene, så han får brug for assistance.

- Men på sigt er det ham, der skal lede biksen alene, siger Riis.

Arkivfoto: Lars Poulsen Cykling Riis overvejer sats på talenter frem for superstjerner

Makkerparret Riis og Seier præsenterede deres fælles projekt i februar på et tidspunkt, da det hele syntes at være temmelig luftigt. Riis afviser imidlertid, at de offentliggjorde deres planer for tidligt.

- Hvis nogen havde forventet, at det hele ville køre på skinner efter 14 dage, så har de ikke hørt efter. Vi har hele tiden vidst, at det ville tage tid at udvikle det her, siger Bjarne Riis.

- Vi har et væld af projekter under opbygning, og ting tager tid. Nogle af projekterne er langtidsprojekter, som skal bygges op fra bunden.

- Nogle kommer i gang i år, mens andre først næste år kommer i gang, siger Riis.

Projektet omfatter blandt andet et internationalt testcenter på Mallorca for professionelle cykelryttere, en ernæringsapp til mobiltelefoner, avancerede motionscykler, gourmetophold i en luksusvilla i Toscana og som juvelen i kronen et professionelt cykelhold.

Michael Rogers er udpeget til daglig leder for alle grene i koncernen, selv om han ikke har ledelseserfaring fra det traditionelle erhvervsliv.

- Vi kunne have valgt en med større CEO-erfaring, men vi mener, at Rogers har nogle kvaliteter, som vi kan få fordel af, siger Bjarne Riis.

- Han har vist gode lederegenskaber som 'capitaine de route' (vejkaptajn, red.) i cykelsporten. Han er vant til at tage ansvar, og han har ikke problemer med at tage ansvar.

- Desuden har han stor erfaring med teknologien i cykelsporten, som vi også beskæftiger os med, og jeg tror, han kan være med til at udvikle forretningen, siger Riis.

Hvad så, Bjarne? (Foto: Lars Poulsen) Cykling Bet for Bjarne: Udskyder drømmen om eget cykelhold

Rogers stoppede cykelkarrieren i sin 16. sæson på grund af hjerteproblemer. Han kom til Team Saxo-Tinkoff under Riis' ledelse i 2013 og vandt på holdet nogle af sine største sejre – blandt andet en Tour-etapesejr i 2014. Han har desuden tre gange vundet VM i enkeltstart.

Riis blev fyret af Oleg Tinkov i 2015 og har siden arbejdet på et comeback i sporten. Muligheden for, at det bliver allerede fra næste år, eksisterer stadig.

- Vi arbejder på nogle projekter og nogle muligheder, men det er endnu for tidligt at sige noget om det, siger Bjarne Riis.

- Jeg vil ikke udelukke, at holdet kan være køreklar allerede fra 2017, men der skal snart til at ske noget, og spørgsmålet er, om det når at ske i tide.

- Det er sandsynligt, at det bliver fra 2018, men jeg vil som sagt endnu ikke udelukke 2017, siger Riis.

23 kommentarer
Vis kommentarer