Annonce:
Annonce:

Armstrong raser over udelukkelse: Fuck dem!

Lance Armstrong er rasende, mens Brian Holm finder det 'morsomt', at Tour de France-arrangørerne ikke vil se Jan Ullrich til starten i Tyskland, selv om det netop i år er 20 år siden, at han vandt Touren som eneste tysker nogensinde

Det er 20 år siden, Jan Ullrich vandt Tour de France. Se hvordan Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, vurderer favoritterne i årets udgave.
Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Cykelsporten i Tyskland er i gang med et gigantisk genrejsnings-projekt.

I årene efter Festina-skandalen trak de tyske tv-stationer sig, og cykelsporten blev på få år en af de mest upopulære idrætsgrene i vort naboland mod syd.

Supersprinteren André Greipel har således forklaret i et interview, at han ikke kunne låne penge til at købe et hus for, da bankmanden mente, at rytteren når som helst kunne blive arbejdsløs, når han blev testet positiv for doping.

Flotte resultater af ikke mindst Greipel selv og af Marcel Kittel, John Degenkolb og Tony Martin har de senere år dog fået cyklingen tilbage på rette spor - men fortiden er stadig et ømt punkt.

Annonce:

Det mærkes tydeligt i Düsseldorf, der i år huser den første tyske Grand Départ i 30 år. For det er nemlig ikke så meget det jubilæum, der er fokus på - men et andet.

I år er det 20 år siden, at landets eneste vinder af Tour de France nogensinde kunne hyldes på Champs-Élysées. I 1997 kørte Jan Ullrich sig frem til den sejr, han allerede året før havde vist sig kapabel til at tage som løjtnant for Bjarne Riis.

Jan Ullrich på vej mod sejr i 1997 med en godt brugt Bjarne Riis på bagsmækken. Foto: AP/Laurent Rebours
Jan Ullrich på vej mod sejr i 1997 med en godt brugt Bjarne Riis på bagsmækken. Foto: AP/Laurent Rebours

Derfor ville alt nærmest kunne gå op i en højere enhed var at hylde den tidligere mester ved den store holdpræsentation torsdag aften.

Men sådan spillede klaveret ikke.

Tour-arrangøreren ASO har nemlig undladt at invitere Jan Ullrich, mens andre tidligere tyske topryttere som Andreas Klöden var velkommen.

Lidt unødvendigt, mener Ullrichs tidligere holdkammerat på Telekom, Brian Holm, der ikke er sen til at kæde det sammen med, at Ullrich kun modvilligt har indrømmet at have benyttet sig af bloddoping hos den spanske doping-læge Eufamiano Fuentes.

Annonce:

- Der har i mange år været noget med Tyskland og Ullrich. Om det er fordi, han ikke har holdt det endelige pressemøde og lagt alle kortene på bordet, ved jeg ikke - men det er der jo rigtig mange, der heller ikke har gjort - også inden for ASO's egne rækker.

- Jeg finder det en anelse morsomt, at nogen må komme, mens andre ikke må. Jeg har det sådan, at vi skal slå en streg over det og komme videre, siger Brian Holm.

Han bakkes op af den miskrediterede Lance Armstrong, der heller ikke forstår beslutningen:

- De ruller den røde løber ud for typer som Jalabert, Virenque, Hinault (og mange andre), men de inviterer ikke Jan? Føj. Fuck ASO!, skriver han på Twitter.

Jan Ullrich med beviset på, at han for 20 år siden vandt verdens største cykelløb. Foto: AP/Peter Dejong
Jan Ullrich med beviset på, at han for 20 år siden vandt verdens største cykelløb. Foto: AP/Peter Dejong

Holm er dog knap så skarp. For han kan sagtens forstå, at ASO står med et tveægget sværd i tilfældet Ullrich. Tyskeren blev for lidt over en måned siden sportsdirektør for løbet Rund um Köln - men han måtte trække sig efter blot tre dage på grund af heftig kritik i medierne.

Og den situation vil ASO formentlig ikke stå i.

Annonce:

- Det er 20 år siden, og jeg tror ikke, at Ullrich har begået mange forbrydelser, 80 procent af de andre ikke også har begået. Så det er sådan lidt morsomt. Men jeg forstår godt problemet.

- Jeg havde personligt ikke løftet et øjenbryn over det, hvis han var kommet. Det havde jeg egentlig bare fundet meget naturligt og måske det, der skulle til.

- Han står jo også stadig som vinder af Tour de France - han er ikke blevet slettet eller noget. Så det virker lidt mystisk.

- Men de ville nok ryge ud i en shitstorm, uanset hvad de gjorde, siger den danske sportsdirektør for QuickStep.

Jan Ullrich var i mange år en fremtrædende rytter i Tour de France. Men nu vil arrangørerne ikke have noget med ham at gøre. Foto: AP/Eddy Risch
Jan Ullrich var i mange år en fremtrædende rytter i Tour de France. Men nu vil arrangørerne ikke have noget med ham at gøre. Foto: AP/Eddy Risch

Selv om han altså havde håbet at se sin tidligere holdkammerat blive hyldet for sine meritter for 20 år siden af sine landsmænd, så er han overbevist om, at Jan Ullrich nok kan leve med ikke at være i Düsseldorf.

- Teknisk set tror jeg, han er ligeglad - selv om det nok gør ondt et eller andet sted. Men sådan er det. Det kan være, at der skal gå 20 år mere, siger Brian Holm.

Husk at Ekstra Bladets store Tour de France-magasin er på gaden nu.

Annonce:

Få 180 siders nørdet gennemgang af de 21 etaper, 22 hold og alle stjernerne – og historierne om Tourens vildeste stigninger og Tom Simpsons tragiske dødsfald på Mont Ventoux.

Magasinet er udkommet og kan både købes digitalt eller bestilles til levering hos dig. Magasinet forhandles også hos følgende kæder: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Fakta, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra og Københavns Lufthavn.

Du kan også købe magasinet digitalt ved at klikke her.

Tour-profil med lummer kondom-joke - nu undskylder han

Froome fik bank af Fuglsang: 'Jeg skal kæmpe om sejren med ham'

Vrager Fuglsang som Tour-kaptajn: 'Det overrasker mig ikke'

Efter karrierens største triumf: Holdet vrager Fuglsang som kaptajn

Dopingens mørke skygge

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: