Armstrong støtter Riis-kritik: Bravo Tinkov!

Den detroniserede Tour-konge Lance Armstrong bakker op om Oleg Tinkovs idéer

Lance Armstrong erklærer sig enig med flere af Oleg Tinkovs pointer. (Foto: AP)
Lance Armstrong erklærer sig enig med flere af Oleg Tinkovs pointer. (Foto: AP)

To af cykelverdenens mest 'farverige' skikkelser danner nu fælles front på Twitter.

Tidligere tirsdag for Oleg Tinkov til tasterne på Facebook, hvor han løftede sløret for den nye struktur på Tinkoff-Saxo i kølvandet på Bjarne Riis' exit.

Her gjorde russeren det klart, at Riis ikke vil blive erstattet. I stedet skal opgaverne løses af direktør Stefano Feltrin, der ikke får plads i ledsagerbilen, men i stedet skal fokusere på statistik og analyser fra sin plads bag skrivebordet.

Se også: Tinkov: 'Gammeldags' Riis let at undvære

- Cykelsporten er nødt til at forandre sig. Tiden med Sainz, Bruyneel og Riis er forbi – de blev hængende i 2000, og det handler ikke nødvendigvis om doping. De får bare ikke nogle nødvendige ting gjort og ved ikke, hvordan de skal styre deres hold på en moderne måde. At lede et hold handler ikke kun om at uddele instruktioner over radioen fra bilen – det handler om kedeligt, monotont arbejde på kontoret. Det er blevet tid for de kedelige og metodiske managers, folk som Dave Brailsord og – håber jeg – vores nye direktør Stefano Feltrin, skrev Tinkov.

Og det budskab falder i god jord hos ingen ringere end Lance Armstrong, der som bekendt vandt ikke færre end syv Tour de France-titler, inden han mistede dem igen på grund af sin skumle dopingfortid.

 

- Oleg, jeg er ikke helt sikker på, om du rent faktisk har skrevet det her, da det er anderledes end dine normale udfald, men i så fald - bravo! Jeg er enig i næsten det hele, skriver amerikaneren på Twitter med henvisning til, at Tinkovs tekst er sjældent forståelig.

Se også: Lars Bak og holdkammerater slået i spurten

Russeren indrømmer da også, at han har fået hjælp ved tastaturet.

 

- Hej Lance! Det var mig, men det er blevet oversat til ordentligt engelsk af min personlige assistent. Indimellem underholder jeg her, men lige nu er jeg alvorlig, svarer Oleg Tinkov, der dog nok skal se sig om efter en mere troværdig makker, hvis han skal have videre opbakning til sin kritik af Bjarne Riis og resten af den gamle garde af sportsdirektører.

 Se også: Laver Roubaix-kongen 'en Contador'?

75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere