Armstrongs dystre Fuglsang-dom: - Det er slut nu

Styrt på 1. etape koster Jakob Fuglsang muligheden for at vinde årets Tour de France, mener den tidligere vinder Lance Armstrong

Hør hvad Michael Rasmussen synes om 1. etape her.

Blodet løb fra ansigt, albue og knæ, efter at Jakob Fuglsang (Astana) styrtede med små 20 kilometer til mål på 1. etape af årets Tour de France.

Og styrtet koster højst sandsynlig danskeren muligheden for at vinde løbet, siger tidligere Tour-vinder Lance Armstrong i podcasten The Move.

- Jeg havde egentlig sagt, at Jakob Fuglsang var min favorit. Det blev ændret på første etape. Hans Tour de France sluttede i dag (lørdag, red.).

- Han var min favorit, men jeg tror, det er slut nu. Selv om man kan komme tilbage på cyklen og fuldføre etapen med feltet, bliver alt ændret. Man sover anderledes, man sidder anderledes på sadlen, massagen er anderledes. Alt er anderledes, siger amerikaneren.

I podcasten diskuterer han episoden med en anden tidligere cykelstjerne, George Hincapie, og sidstnævnte mener ikke, at der kan være tale om et uheld, som Astana-holdet ellers har kaldt styrtet, hvor en anden rytter faldt ind foran Fuglsangs cykel.

- At se Jakob Fuglsang i midten eller bagest i feltet med 15 kilometer tilbage af første etape er uacceptabelt. Det må man ikke som en af Tourens favoritter, siger Hincapie.

Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange. Lige indtil det kom frem, at det var med hjælp fra ulovlige midler. Så blev han slettet fra historiebøgerne. Foto: Ritzau Scanpix
Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange. Lige indtil det kom frem, at det var med hjælp fra ulovlige midler. Så blev han slettet fra historiebøgerne. Foto: Ritzau Scanpix
 

Han var hjælperytter for Armstrong på US Postal-holdet, som ofte holdt sig i den forreste del af feltet.

Armstrong mener også, at Fuglsang er for erfaren til at sidde så langt tilbage i feltet, hvor man kan blive fanget i eller bag et styrt.

- Han har et af de stærkeste hold i løbet, og hvad bruger han det til? Det skal bruges til at holde én ude af problemer og i front, hvor der ikke så ofte er styrt, siger han.

Jakob Fuglsang kørte efter styrtet med hjælp fra sit hold tilbage til feltet og undgik dermed at tabe tid til favoritterne i det samlede klassement.

Efter at have krydset målstregen blev han kørt væk i en ambulance til nærmere undersøgelse.

Astana oplyste på Twitter lørdag, at de første undersøgelser viste, at Fuglsang ikke har brækket noget.

Søndag køres 2. etape, som er en holdtidskørsel på 27,6 kilometer.

Se også: Tour de France 2019: Etaperne

Magnus Cort måtte have sig en kølig tår at drikke efter den hektiske slutfase. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Cykling - 7. jul. 2019 - kl. 07:35 Midt i Fuglsang-mareridt: - Jeg tænkte først 'fuck'

Groenewegen ligger i asfalten, og så tager holdkammeraten bare over og vinder vinder. Foto: Jeff Pachoud/Pool via REUTERS/Ritzau Scanpix Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 21:11 Kaotisk start: - Det er ret vildt

Jakob Fuglsang stod for dagens blodige styrt, men også Geriant Thomas røg i asfalten. Foto: JEFF PACHOUD Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 19:02 Fuglsang i blodigt styrt: Også rivalen røg ned

223 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere