Arrig Tinkov i krig med norsk stjerne

Oleg Tinkov har bestemt ikke tilgivet Edvald Boasson Hagens for hans manglende underskrift med Tinkoff-Saxo

Ifølge Tinkov løb Edvald Boasson Hagen fra en aftale med Tinkoff-Saxo (Foto: Claus Bonnerup)
Ifølge Tinkov løb Edvald Boasson Hagen fra en aftale med Tinkoff-Saxo (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

Den norske cykelstjerne Edvald Boasson Hagen var mere end ualmindeligt tæt på at skifte til Tinkoff-Saxo forud for denne sæson.

Som Ekstra Bladet skrev forleden, så frarådede Hagens landsmand Thor Hushovd et skifte til det russiske cykelhold, og Boasson Hagen valgte i sidste ende at skrive til anden side, da han satte sin signatur på en aftale med sydafrikanske MTN-Qhubeka.

'Du får en ørefigen, hvis du skifter til Riis'

Hagens ageren i forhandlingerne med Tinkoff-Saxo fik allerede dengang, kontraktforhandlingerne strandede, hårde ord med på vejen fra Oleg Tinkov, der kaldte Hagen for en uprofessionel tøs.

Torsdag fangede Norges TV2 så den russiske holdejer i Qatar, hvor han uddybede sin opfattelse af Hagens illoyalitet. En aftale var stort set på plads, en forhåndsaftale underskrevet, og så blev det alligevel ikke til noget, til stor frustration for Tinkov.

- Det er første gang, at det er sket for os, at en rytter underskriver en hensigtserklæring, for så ikke at ville underskrive den endelige aftale. Det normale indenfor cykelsport er, at en aftale er i hus, når man underskriver en sådan kontrakt. Det er uprofessionelt, siger Tinkov til TV2 Norge, der samtidig beskylder nordmanden for at gå efter pengene på MTN-Qhubeka.

Tinkov klar til at bruge formue

Boasson Hagen selv afviser at have sat sin signatur på en aftale med Tinkoff-Saxo, men vil ikke kommentere, om hans management havde gjort det.

Bjarne Riis i højt humør under Post Danmark Rundt sidste år. Han kunne have haft norske Boasson Hagen på sit hold, men nordmanden fortrød (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Bjarne Riis i højt humør under Post Danmark Rundt sidste år. Han kunne have haft norske Boasson Hagen på sit hold, men nordmanden fortrød (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Tinkov overvejede at lægge sag an
Selvom Hagen ikke endte hos Tinkov, så kunne nordmanden muligvis være tvunget til det, for Tinkoff-Saxo overvejede at lægge sag an.

- Vi havde muligheden for at gå rettens gang for at tvinge ham til at underskrive kontrakten, men jeg sagde; 'Glem det'. Jeg vil ikke have en rytter, som ikke ønsker at køre for mit hold. Det ville være idiotisk, lyder det fra en arrig Tinkov.

- Jeg ved ikke, om tvang er den bedste måde at løse ting på. Så havde jeg nok heller ikke gjort mit bedste for ham, replicerer Hagen.

Hagen blev i mange år regnet for den helt store kommende stjerne i cykelsporten, og med flere flotte sejre i karrieren, heriblandt to etapesejre i Tour de France og en sejr i den franske semiklassiker Gent-Wevelgem, var Hagen på vej mod sportens allerstørste tinder.

Stjernerytter siger nej til Riis

Oleg Tinkov og Bjarne Riis under Tour de France 2014 (Foto: Claus Bonnerup)
Oleg Tinkov og Bjarne Riis under Tour de France 2014 (Foto: Claus Bonnerup)
 

Boasson Hagen var aldrig Tinkovs drømmerytter
Men langsomt faldt nordmanden ind i hjælperens rolle, hvor Team Skys stjerner Bradley Wiggins og Chris Froome fik brug for den brølstærke nordmand. Hagens resultater udeblev, og sidste år fik han ikke en eneste sejr til sit CV.

Hagen var derfor på jagt efter et nyt hold, hvor han fik muligheder på egen hånd. Det nye hold var tæt på at blive Tinkoff-Saxo, men her skulle han dog ikke have sat næsen op efter alt for mange chancer på egen hånd.

- Edvald var aldrig en drømmerytter for mig. Jeg drømmer om Sagan, Cancellara og nogle andre ryttere. Vi behøvede ham kun som støtte for Peter, ikke som en stjerne eller som en kaptajn. Han skulle kun være hjælperytter, forklarer Tinkov i dag.

Tinkov teaser: Vi vil annoncere den største nyhed nogensinde

Rig på løgn: Bjarne Riis har tjent 150 millioner

Begge hovedpersoner befinder sig Qatar i disse dage, men Tinkov regner bestemt ikke med, at han kommer til at tale med Hagen.

- Helt ærligt, jeg ved ikke, hvordan han ser ud. Jeg ved, at han er blond, og måske genkender jeg ham, når jeg ser ham. Jeg har aldrig snakket med ham og har aldrig mødt ham. Jeg har kun set ham på resultatlisterne, lyder det en kende arrogant fra Tinkov.

- Jeg tror nu nok, han ved, hvem jeg er. Han havde nok ikke reageret, som han gør, hvis han ikke mente, at det var et tab, at jeg ikke skiftede til dem. Så jeg må hellere tage det som et kompliment, siger Hagen.

Det er ikke meget, man foreløbig har set til Edvald Boasson Hagen i Qatars sand. Men hans mål ligger også først senere på foråret, når forårsklassikerne dukker op i horisonten.

Få det store overblik: Her er Danmarks nye storhold

Luk røven alle jer i Vesten - jeg holder med Putin

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time