Annonce:
Annonce:

Fængselsdom til Dopinglægen Fuentes

Dopinglægen Eufemiano Fuentes blev tirsdag idømt et års fængsel for at have 'bragt den offentlige sundhed i fare' ved at udføre blodtransfusioner uden for den sterile hospitalsverden

Eufemanio Fuentes blev tirsdag eftermiddag dømt i Retten i Madrid for at have udøvet sundhedsskadelig virksomhed. (Foto: AP)
Eufemanio Fuentes blev tirsdag eftermiddag dømt i Retten i Madrid for at have udøvet sundhedsskadelig virksomhed. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Dopinglægen Eufemiano Fuentes blev tirsdag idømt et års fængsels for at for at have 'bragt den offentlige sundhed i fare' ved at udføre blodtransfusioner på adskillige atleter uden for den sterile hospitalsverden. Desuden har han fået fire års karantæne fra lægegerningen samt 10 måneders dagbøder a 15 euro. Det skriver den spanske sportsavis Marca.

Spansk dopinglæge: Jeg sælger ikke listen med navne

Den tidligere træner Ignacio Labarta blev idømt fire måneders fængsel og fire års karantæne, mens dopinglægens søster Yolanda Fuentes og de to tidligere direktører på henholdsvis Liberty Seguros y Kelme, Manolo Saiz og Vicente Belda blev frifundet for alle anklager.

Doping er først blevet kriminelt i Spanien efter Operacion Puerto-sagen. Det er grunden til, at Fuentes og de øvrige personer har været anklaget for at have sat deres kunders helbred i fare og ikke for medvirken til doping.

Fuentes har gennem sagen fastholdt, at han kun dopede topidrætsudøverne for at undgå skader som følge af den store belastning.

De dømte har nu 15 dage til at overveje, om han vil anke dommen.

[

Med retssagen i Madrid kommer der et foreløbigt punktum for skandalen, der tog sin begyndelse i 2006. Her er et overblik.

* 23. maj 2006: Spansk politi iværksætter Operacion Puerto og gennemfører en razzia mindst tre steder. Politiet beslaglægger et stort udvalg af dopingpræparater og flere hundrede blodposer til brug for bloddoping.

* Juni 2006: Spanske medier lækker detaljer fra politiets undersøgelser, og resultaterne belaster en række topnavne som Ivan Basso, Jan Ullrich og Tyler Hamilton.

* Marts 2007: Dommer Antonio Serrano vil droppe Operacion Puerto-sagen. Der er godt nok fundet bevis for doping, men da sagen blev anlagt, var det ifølge spansk lovgivning ikke ulovligt at dope sig selv eller andre.

* Februar 2008: Statsadvokaten i Madrid forlanger sagen genåbnet. Man vil have undersøgt, om de involverede læger har udsat andre for livsfare, blandt andet ved at opbevare blodposer på en uforsvarlig måde.

* November 2011: Antonio Serrano meddeler, at man vil rejse en sag mod Fuentes og de øvrige anklagede for forbrydelser mod folkesundheden.

* Januar 2013: Retssagen mod Eufemiano Fuentes og de øvrige tiltalte indledes i Madrid. På anklagebænken er også Fuentes' søster Yolanda, Manolo Saiz (Once), José Ignacio Labarta (Comunidad Valenciana) og Vicente Belda (Kelme).

Kilde: Ritzau

]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: