TV: Vilde hipsters på verdens mindste velodrome

Verdens mindste velodrome kom til København og bød på spektakulær cykelløb for professionelle og hippe amatører

En miniature udgave af den traditionelle velodrome, som man ser til seksdagesløb og andre cykelbaneløb, er hurtigt blevet en populær gren af cykelsporten for de modige og ikke mindst moderigtige cykelryttere.

Velodromen er oprindeligt bygget af Ivan Mennim fra New Zealand og har siden rejst jorden rundt med Red Bull som sponsor.

Læs også:

Worre: Ny fynsk cykelbane styrker håb om OL-guld

Red Bull Mini Drome, som den bliver kaldt, er altså en tro kopi af en almindelig velodrome, men skaleret ned til en tiendedel. Det vil sige, at i stedet for den normale længde på 250 meter, er der kun 25 meter rundt på Red Bull Mini Drome, hvor man konkurrer på såkaldte fixed bikes eller fixies.

Cykelsporten er blevet smart i en fart
Cykeltypen har ingen bremser og kun et gear. Selv om det er en banecykel oprindeligt, så er cyklen hurtigt blevet populær i det københavnske gadebillede blandt unge, hippe mennesker.

I lørdags blev der afholdt konkurrence på den lille velodrome i København i Bojesens konferencecenter i Axelborg, hvor både glade amatører og flere grønne cykelbude kunne kvalificerer sig.

Læs også:

Dansk triumfator: Hold kæft, det er fedt!

Og netop forbindelsen til det moderigtige ungdomsmiljø i København var da også til at få øje på, da det ikke skortede på skovmandsskjorter, stramme jeans og tophuer blandt deltagere og tilskuere.

Velodrome i en swimmingpool
Løbet havde deltagelse fra hele nordeuropa og blev vundet af Edgars Alzbaltz fra Letland, mens pladserne nedefter blev indtaget af danskere.

Tidligere har minivelodromen også besøgt lande som USA, Mexico, Frankrig, England og Letland, hvor man har været særdeles kreative med placeringen af den lille velodrome. I Baltimore, USA, var den eksempelvis bygget op inde i en kirke, og i Manchester, England, lå den klemt ned i en swimmingpool.

Se tv-indslag fra Red Bull Mini Drome over artiklen