Cykeltalent kastes for løverne

Nyprofessionelle Christopher Juul Jensen debuterer i verdens største endagsløb, når monumentet Flandern Rundt i dag skydes i gang i bidende kulde

(Foto: Thomas Sjørup)
(Foto: Thomas Sjørup)

Nogle cykelryttere kan ikke få det hårdt nok. Terrænet skal være det mest brutale, blæsten skal ruske, og regnen skal helst piske ned over feltet, før de føler sig i deres rette element. Disse ryttere mødes i dag i Flandern i Belgien for at dyste om den nok største endagstriumf i professionel cykelsport: sejren i Flandern Rundt.

En af de 208 jernmænd, der stiller til start, er danske Christopher Juul Jensen, som debuterer i cykelmonumentet som hjælperytter for Team Saxo-Tinkoffs vinderhåb Matti Breschel.

- Det er som at blive kastet for løverne, og jeg må bare klemme balderne sammen og se, om jeg kan kæmpe mig igennem. Det bliver spændende, og jeg glæder mig helt vildt, siger Christopher Juul Jensen, der som optakt til det monumentale Flandern Rundt har kørt de belgiske optaktsløb Dwaars door Vlaanderen, Harelbeke og Gent-Wevelgem.

Tre løb, der giver en fornemmelse af, hvad der venter søndag. Men kun en fornemmelse.

Flandern Rundt er langt større og derfor hårdere.

Læs mere:

Se også: Breschel er Riis' eneste håb i Flandern

- Jeg fik en god smag for, hvad det hele handler om i optaktsløbene. Jeg ved, det bliver barsk, men det bliver også spændende. Man kan godt mærke, at der er noget særligt stort i vente, siger Juul Jensen med tanke på det sitrende forventning, der indhyller hele Flandern i ugerne op til løbet.

Sidste år, da han kørte sin første sæson som professionel, fik han debut i World Touren i forårsklassikeren Amstel Gold Race. Det var en enorm tillidserklæring til den da blot 22-årige cykelrytter, og nu får han endnu en med sin deltagelse i dagens traditionsrige og prestigefyldte brostensklassiker.

Endnu er han ikke formet endeligt som cykelrytter, men de glatte brosten og de stejle bakker tiltaler ham så meget, at han håber, at netop forårets klassiske løb matcher hans fysik og psyke perfekt.

- Jeg er meget glad for disse løb, hvor der ikke er deciderede bjerge, og hvor det er barsk lige fra start hver gang. Løb, hvor man virkelig skal udnytte sin fysiske styrke, siger Juul Jensen.

Se også:

Se også: Cancellara og co til kamp mod stejlende slovak

- Det kræver en del erfaring at finde ud af, hvad der passer en bedst som cykelrytter, men jeg håber og ønsker, at det viser sig at være forårsklassikerne - både brostenene og Ardennerne.

- Jeg skal køre hele pakken i år ( alle klassikere til og med Liège-Bastogne-Liège, red.), og der er meget, jeg kan skrive mig bag øret.

- Der er masser af erfaring at høste, og det er stort for mig - specielt når man tænker på, at jeg kun er i gang med min anden sæson som professionel, siger Christopher Juul Jensen.

Hans rolle i dag bliver udelukkende hjælperytterens, idet holdet satser hele butikken på at køre Matti Breschel frem til en topplacering.

Efter et par uheldsramte sæsoner er den danske holdkaptajn særdeles opsat, og debutanten Juul Jensen er parat til at ofre sig fuldstændigt for Breschel. De to bor tæt ved hinanden i Lucca i Italien og er gode venner og spiller i fritiden i band sammen i Breschels kælder.

- Jeg kan se, at Matti er tændt, og det smitter af på alle os andre. Det er en god og spændende opgave, jeg har fået, og jeg vil gøre alt for at løse den, siger Juul Jensen.

Ud over Juul Jensen og Matti Breschel består Team Saxo-Tinkoffs hold i Flandern Rundt af Jonathan Cantwell, Anders Lund, Michael Mørkøv, Matteo Tosatto, Daniele Bennati og Jonas Aaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere