Breschel er Riis' eneste håb i Flandern

Team Saxo-Tinkoff har kun ét seriøst skud i bøssen til klassikeren Flandern Rundt, og det er Matti Breschel

(Foto: Tim de Waele)
(Foto: Tim de Waele)

Det bliver yderst vanskeligt for Team Saxo-Tinkoff at leve op til de stolte traditioner i søndagens Flandern Rundt, som det danske cykelhold ellers har vundet i to af de seneste tre udgaver.

Truppen tæller nemlig kun en mand med en reel chance, og det er holdets hjemvendte søn Matti Breschel, som har demonstreret god form, men endnu står uden nævneværdige resultater i denne sæson.

Sportsdirektør Lars Michaelsen erkender det indlysende i, at Team Saxo-Tinkoff, som tidligere har stillet med to-tre vinderbud og store navne som Fabian Cancellara og Nick Nuyens, nu vil stå på startstregen i Brugge med blot et håb.

- Når vi snakker distancer på 260 kilometer, så er der ikke andre end Matti. Det må vi være ærlige at sige. Det ved de andre i truppen også. Det er alt for Matti, siger Michaelsen.

Matti Breschel har forårsløbene som sit store sæsonmål, men holdet, der skulle støtte ham, har været svagt. I sidste weekends Gent-Wevelgem var den tidligere VM-sølvvinder den eneste blandt danskerholdets ryttere, der gennemførte. Det blev til en 13.-plads.

- Truppen kunne godt være stærkere, men det er den ikke. Vi har været ramt af uheld, siger Lars Michaelsen, som også har fået melding om, at italienske Daniele Bennati har været syg og derfor er dobbelt svækket i kraft af den diskusprolaps, han har haft.

Et af de største tab for holdet er imidlertid Karsten Kroon, som netop nu er på vej tilbage efter et grimt uheld med en flænge i låret under Tour of Qatar i februar.

Det positive er, at Matti Breschel har erfaringen til at klare sig på egen hånd.

- Matti har undergået en forvandling, siden han var hos Bjarne sidst. Både professionelt og som leder har han bevæget sig et niveau op. Så det er ikke noget problem for ham.

- Han kan se, at vi er i denne situation, at vi mangler nogle ryttere, men det er der ikke noget at gøre ved. Der er ingen grund til at ende i frustration over det. Det skal bare håndteres. Det er han klar over.

- Han bliver nødt til at holde sig til og få den hjælp, han kan få fra Saxo-Tinkoff. Derefter må han skele til sine konkurrenter og måske lukrere lidt på konkurrenternes hjælperyttere. Det har han indstillet sit sind på.

Løbets to store favoritter er Fabian Cancellara, som vandt i 2010, og Peter Sagan, som endnu har sin første sejr til gode.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere