Cancellara og co til kamp mod stejlende slovak

Efter et forrygende forår må unge Peter Sagan bære favoritrollen i cykelklassikeren Flandern Rundt

Peter Sagan vil være favorit i søndagens klassiker. (Foto: AP)
Peter Sagan vil være favorit i søndagens klassiker. (Foto: AP)

Peter Sagan har længe taget forsiderne af de internationale cykelmagasiner, og han har været dette forårs nok stærkeste klassikerrytter, men den kun 23-årige slovak har endnu til gode at vinde sin første store klassikersejr.

Det kan meget vel ske søndag, når årets anden af de fem store klassikere, Flandern Rundt, køres i Belgien fra Brugge til Oudenaarde over 256 kilometer.

Den 23-årige Cannondale-rytter overbeviste de sidste tvivlere om sit kandidatur med sin sejr i Gent-Wevelgem i søndags, da han stak af fire kilometer fra mål og leverede en kæk gestus ved at stejle på målstregen.

Det for ham atypiske soloangreb var muligvis resultat af, at han ikke ønskede en gentagelse af nedturen ugen før, da han bittert måtte se sig slået med millimeter af Gerald Ciolek i den snestormsomsuste italienske klassiker Milano-San Remo.

Ved den lejlighed spillede slovakken nok lidt for generøst med musklerne i finalen, og det bliver formentlig også hans udfordring i søndagens Flandern Rundt.

Peter Sagan kan ikke gemme sig for nogen, efter han har vist sig frem stærkere end nogensinde.

Værste konkurrent bliver formentlig Fabian Cancellara, der ligesom Sagan har ramt formen til den vigtige belgiske brostensklassiker.

Schweizeren vandt i sidste weekend E3 Harelbeke, som er den klassiker, der minder mest om netop Flandern Rundt og derfor er en god indikator på favoritfeltet - Peter Sagan blev nummer to i det løb.

Sidste års Flandern Rundt-vinder Tom Boonen virker knap så stærk i år, og han har selv meldt ud, at hans Quick Step-hold har tre kaptajner og ud over ham selv kører for Sylvain Chavanel og Niki Terpstra.

Blandt de danske deltagere er Matti Breschel det bedste bud. Favorit er han dog langt fra.

Ifølge hans sportsdirektør på Team Saxo-Tinkoff, Lars Michaelsen, er der fem favoritter, fem outsidere, og så er der en tredje gruppe med 'mørke heste'.

- Det er måske nemmere at sige, at Matti befinder sig i gruppe tre. Men han er meget mere "dark horse" end så mange andre, siger Lars Michaelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere