Schumacher 'glemte' at indrømme doping

Stefan Schumacher glemte at fortælle dopingmyndighederne, at han havde været dopet, mener arbejdsgiver Claus Hembo

Stefan Schumacher i selskab med Christina Hembo. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Stefan Schumacher i selskab med Christina Hembo. (Arkivfoto: Anthon Unger)

Det var angiveligt efter pres fra arbejdsgiveren Christian Watches - Onfone, at Stefan Schumacher Langfredag overfor Der Spiegel indrømmede brug af doping tidligere i karrieren.

I en pressemeddelelse udsendt af direktør Claus Hembo meddeler cykelholdet følgende:

- Stefan Schumacher blev testet positiv for doping i 2008 og har siden omtalt det som 'en fejl'. Men aldrig reelt indrømmet doping, hvilket naturligvis er det rene vrøvl. Ej heller har Stefan Schumacher aktivt medvirket til at få en renere cykelsport.

- Christina Watches - Onfone har derfor overfor Stefan Schumacher understeget holdets politik og bedt ham overveje, hvorvidt han har husket at fortælle myndighederne om alle detaljer i hans tid i cykelsporten. Detaljer, der kunne medvirke til at skabe en ny og bedre fremtid. Det havde Stefan Schumacher ikke husket at gøre, skriver man blandt andet.

Læs også:

Se også: Endelig: Schumacher indrømmer dopingmisbrug

Holdet er i den grad blevet rystet af doping efter Michael Rasmussens indrømmelser tidligere på vinteren og nu Schumachers tilståelse.

Men man kæmper for at komme problemet til livs.

Nytter ikke at true
- Det endelige opgør mod doping er indledt - og det opgør vil vi som cykelhold gå forrest i. Christina Watches - Onfone ønsker at skabe et nyt storhold. Med sunde værdier. Det vil i praksis sige et hold, der gør helt og endeligt op med dopingmisbrug i cykelsporten.

- Enhver, der ønsker at skabe et storhold med reelle vinderchancer, bør være fortaler for, at enhver sten, i en åbenlys beskidt for- og nutid skal vendes, skriver man.

Tyskerens indrømmelser får ingen konsekvenser internt på holdet.

- Hvis man skal have opklaret fortidens synder, skal man motivere, ikke true. Det nytter ikke noget at true mennesker med fyringer og alskens ulykker, hvis man vil have sandheden frem.

Stefan Schumacher har udvist styrke og mandsmod, og er dermed fortsat kaptajn for vores hold, skriver Hembo.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere