Klassisk etapeløb i fare for at lukke

Spanien er økonomisk på spanden i en grad, der kan koste World Tour-løbet Catalonien Rundt livet – andre løb mærker også krisen kradse

Arkivfoto: Alberto Contador til Katalonien rundt i 2011 (Foto: AP)
Arkivfoto: Alberto Contador til Katalonien rundt i 2011 (Foto: AP)

Ireren Dan Martin (Garmin) vandt for nylig World Tour-etapeløbet Catalonien Rundt, og han kan vise sig at blive den sidste vinder af det spanske storløb. Den regionale regering i Catalonien agter nemlig ikke næste år at holde hånden under løbet, som uden en privat sponsor derfor må aflyses.

Det skriver velonews.com. I en tid, hvor landet er udpint af økonomisk krise med en fjerdedel af arbejdsstyrken parkeret i arbejdsløshedskøen, er der ikke stort håb om, at en sponsor vil spytte millioner i et cykelløb, så udsigten for det gamle etapeløb er dyster.

Læs også:

Se også: Irsk triumf i Catalonien

Læs også:

Se også: Så er det tæt: Kan du se vinderen her?

Andre løb i Spanien er allerede bukket under, mens andre er skrumpet ind til næsten ingenting. Det gælder for eksempel for Vuelta a Murcia, som engang var et fem dage langt etapeløb. I år blev det kørt som et endagsløb.

Sidste år blev etapeløbet Baskerlandet Rundt – der også optræder på World Tour-kalenderen – reddet fra aflysning af den lokale regering, der i sidste øjeblik skød op mod to millioner kroner ind og reddede både Baskerlandet Rundt og endagsklassikeren Clasica San Sebastian.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere