Så er det tæt: Kan du se vinderen her?

Cykelfænomenet Peter Sagan vandt første etape af Tre dage ved Panne - men kun med nød og næppe

Sagan kørte over stregen på et hjul da han vandt Gent-Wevelgem i søndags (Foto: AP)
Sagan kørte over stregen på et hjul da han vandt Gent-Wevelgem i søndags (Foto: AP)

Har du gode øjne? Så har du måske ingen problemer med at spotte vinderen af spurtopgøret, som du kan se i billedet ovenover artiklen. Ellers er det blot at konstatere, at det var en meget, meget tæt afgørelse.

Cannondales super-slovak Peter Sagan gjorde det igen i dag, da han tvang sin cykel først over stregen på første etape af det belgiske brostensetapeløb 3 dage ved Panne.

Utrolige Sagan, der snuppede den grønne pointtrøje i sidste sommers Tour de France, sejrede i søndags i Gent-Wevelgem, og at hans form fortsat er helt i toppen, viste han i dag, da han spurtbesejrede FDJ's franske kommende supersprinter Arnaud Demare i en yderst tæt afgørelse.

En etapesejr til Sagan, der først kunne fastslås, da et mållinje-foto måtte træde til og afsløre vinderen. Men selv om det er det faktisk mere end svært at bedømme, at Sagan (øverste cykelhjul) kommer over stregen før Demare.

Se mere:

Se også: Magtdemonstration af Sagan

Sammen med otte andre ryttere rev de to sig fri med omkring ti kilometer tilbage af dagens etape og formåede at holde et snævert forspring hele vejen ind til mål.

Her skulle de ti afgøre sejren imellem sig, hvor det endda blev til lidt kontrovers, fordi det kurvede opløb låste Demare inde, så han måtte små-skubbe til slovakken, fordi han følte sig låst inde, og franskmanden kunne derfor først på de sidste meter træde til og komme op på siden af Sagan - men for sent. Ti meter mere, så var Demare kommet forbi.

Med sejren, der var Sagans syvende i år, ligger den bare 23-årige Cannondale-rytter naturligvis også forrest i klassementet.

Læs også:

Se også: Stjernerne snydt i sindssyg forårsklassiker

3 dage ved Panne afsluttes i overmorgen med to etaper på samme dag. Sidste etape er en enkeltstart på 14,8 kilometer.

Det belgiske etapeløb fungerer som det sidste forbereredelsesløb inden søndagens stor-klassikere Flandern Rundt. Også her må Peter Sagan ovenpå sit pragtforår indtage en naturlig favoritrolle.

Sagans evner møder også beundring - og endnu ikke spekulation - hos sine konkurrenter:

- Han er én af en generation, og han er super, super god. Han får os alle til at ligne juniorer, sagde Mark Cavendish efter etapen ifølge Cyclingnews.com.

1 af 2 Peter Sagan (øverst på billedet) får tvunget sin cykel først over stregen
2 af 2 Sagan kørte over stregen på et hjul da han vandt Gent-Wevelgem i søndags (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere