Dobbeltsejr til Movistar i den catalonske sne

Nairo Quintana vandt tredje etape af Catalonien Rundt foran holdkammeraten Alejandro Valverde

Cykelrytteren Nairo Quintana viste allerede i Andalusien Rundt og Paris-Nice, at benene er gode for tiden, og onsdag hentede Movistar-rytteren så årets første sejr.

Den lille colombianer var første mand over målstregen på tredje etape af Catalonien Rundt, som var løbets første store prøve i højderne for feltet.

Belgieren Jurgen Van den Broeck forsøgte sig med et tidligt angreb på den sneklædte vej op mod skiområdet Vallter 2000. Han blev dog hurtigt indhentet.

Læs også:

Se også: Heroiske Voeckler snydt på målstregen

Senere prøvede Tom Danielsen fra Garmin-Sharp at stikke af, men heller ikke han kunne slippe fri af forfølgerne.

Med præcis én kilometer tilbage satte Tour de France-vinderen Bradley Wiggins så det angreb ind, der sprængte favoritgruppen.

Læs også:

Se også: Syg Contador melder fra

Sky-kaptajnen fik dog følgeskab af et par andre ryttere, herunder Quintana. Og den 23-årige bjergrytter slog kontra på det rigtige tidspunkt.

Han kørte alene i mål med holdkammeraten Alejandro Valverde på andenpladsen i en tid, der giver spanieren løbets førertrøje, seks sekunder før Joaquim Rodriguez og 10 sekunder foran Wiggins.

Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen blev hægtet af i forbindelse med Wiggins' angreb, men de får en ny chance på torsdagens etape, der er 217 kilometer lang og slutter med to bjerge udenfor kategori.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere