Rolfs dopingsnyd var en god forretning

Han bedrog en hel cykelverden - og blev mangemillionær i mursten

For Rolf Sørensen har det slet ikke været nogen dårlig forretning at blive Danmarks mest vindende cykelrytter, hjulpet en smule på vej af EPO og kortison (Foto: Jakob Jørgensen)
For Rolf Sørensen har det slet ikke været nogen dårlig forretning at blive Danmarks mest vindende cykelrytter, hjulpet en smule på vej af EPO og kortison (Foto: Jakob Jørgensen)

Det kastede gode penge af sig at være en af verdens mest vindende cykelryttere i 1990'erne. Så gode penge, at Rolf Sørensen var i stand til at investere i en 300 kvadratmeter stor ejendom i Toscana med tilhørende 6000 kvadratmeter olivenlund i den lille by Montecatini tæt på Firenze og 45 minutter fra Middelhavskysten.

Doping-Rolf cykler verden rundt Doping-Rolf cykler verden rundt

Mens uskyldige børn og intetanende cykelfans løb efter løb tiljublede cykelstjernen, der kørte på alt andet end blot postevand og vitaminpiller, eksploderede ejendomspriserne, og dopingsnyderen kunne i 2007 sælge sin toscanske perle for et beløb i omegnen af 18 mio. kroner.

Festen stoppede langtfra her for Rolf Sørensen. Den store murstensgevinst investerede han i en 664 kvadratmeter stor pragtvilla på Sandbjergvej i det mondæne Vedbæk nord for København. Ni mio. kroner betalte han for syv år siden for sin nordsjællandske perle. Trods det generelle fald på ejendomsmarkedet har den falmede stjerne for tiden sin Vedbæk-villa til salg for 12,9 mio. kroner hos kendismægleren Jan Fog.

Se Rolfs villa her

For de små 13 mio. kroner vil en kommende køber blandt andet blive indehaver af en stor stue med brændeovn og fløjdøre til haven, et stort spisekøkken samt en stor balkon. Fra forældresoveværelset er der desuden elevator til det store alrum i stueetagen. Sikke dog en luksus, man kan nyde, når man bl.a. har vundet Flandern Rundt - selvom man ikke helt fulgte reglerne.

Også Bjarne Riis, Danmarks tidligere Tour de France-vinder, der blev trukket gennem sølet efter sin dopingindrømmelse i 2007, har stablet en gigantisk formue på benene gennem sin cykelkarriere funderet på massivt snyd.

Ørnen fra Herning har - eller har haft - gigantiske luksusejendomme i både Schweiz og ved Vejle Fjord. Måske har han lidt svært ved at se sig selv i spejlet, men mon ikke såvel Riis som Rolf Sørensen alligevel griner hele vejen til banken?