Sanremo-vinder: Det er helt uvirkeligt

Den tyske sprinter Gerald Ciolek kan ikke selv forstå, at han snød favoritterne i spurten i Milano-San Remo.

Gerald Ciolek passerer målstregen foran favoritten Peter Sagan. (Foto: PA/Pete Gooding)
Gerald Ciolek passerer målstregen foran favoritten Peter Sagan. (Foto: PA/Pete Gooding)

Tyske Gerald Ciolek overraskede alle, da han sprintede fra favoritterne i den 104. udgave af forårsklassikeren Milano-San Remo.

Dermed hentede Ciolek den første World Tour-sejr til sit hold, sydafrikanske MTN-Qhubeka, foran storfavoritten Peter Sagan, mens også Luca Paolini, Fabian Cancellara og Sylvain Chavanel kørte med om førstepladsen.

Læs også:

Se også: Stjernerne snydt i sindssyg forårsklassiker

- Jeg sluttede mig til holdet sidste år, og folk så det som lidt af en overraskelse. Nu fik jeg så muligheden for at hente denne første World Tour-sejr til mit hold. Det er helt uvirkeligt, sagde den tyske sprinter ifølge Reuters efter løbet.

Der var ikke meget forår over sæsonens første klassiker, som blev forkortet med knap 50 kilometer på grund af dårligt vejr og voldsomt snefald på toppen af Passo del Turchino.

Læs også:

Se også: Snevanvid - rytterne græder på cyklen

Flere ryttere udgik undervejs, og en af de største af dem var belgiske Tom Boonen.

- Der var to grunde til, at jeg gav op. For det første er jeg gennemfrossen og ønsker ikke at blive syg. For det andet er det et klart budskab til arrangørerne, sagde Boonen efterfølgende til tv-kanalen Sporza.

Boonen var utilfreds med løbsledelsen, der dagen inden løbet var blevet advaret om det dårlige vejr på Passo del Turchino.

Alligevel havde man ikke fundet på en bedre løsning end at lade rytterne sidde og blive kolde i busserne, mens de blev transporteret uden om det sneklædte bjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere