Mørkøv om sindssygt cykelløb: Det var forfærdeligt

Team Saxo-Tinkoffs Michael Mørkøv var glad for at komme ind i varmen, da forårsklassikeren Milano-Sanremo var overstået

Lars Bak i udbrud. Også dækket af sne og is (Foto fra twitter)
Lars Bak i udbrud. Også dækket af sne og is (Foto fra twitter)

Det blev alt andet end et almindeligt cykelløb, da forårsklassikeren Milano-Sanremo i dag blev kørt i det nordlige Italien. Det var bidende koldt og først væltede sneen ned, og da rytterne flygtede fra den, blev den erstattet af hård regn.

Faktisk var vejret så slemt, at løbet blev neutraliseret fra kilometer 117 til kilometer 163, hvor alle rytterne i stedet blev transporteret i holdbusserne rundt om 'bjerget' Turchino og om på den anden side, hvor vejret var mere egnet til cykelløb.

- Det var en ekstrem oplevelse. Det vildeste var den første halvdel, hvor vi kørte i sne, siger Michael Mørkøv til Ekstra Bladet fra Sanremo, hvor han et par timer efter afslutningen på løbet så småt var ved at få varmen igen.

Se også:

Se også: Stjernerne snydt i sindssyg forårsklassiker

- Til sidst var der så meget sne på vejen, at vi ikke kunne køre. Det var meget godt lige at komme ind i bussen og få varmen, inden vi skulle ud og køre i regnen, lyder det om busturen uden om Turchino.

Det lignede ikke et sædvanligt cykelløb, men de profesionelle cykelryttere viste endnu engang, da de er nogle af de mest hårdføre mænd i sportens verden.

- Der blev kørt cykelløb, som der plejer, men det er selvfølgelig ikke det samme, når man har så kolde muskler og stive ben. Det var ikke en en god oplevelse i dag, tværtimod. Det var en rigtig herretur.

- Fingre og fødder var stivfrosne, og med isen og sneen der faldt på knæene, blev de også stive og gjorde ondt. Det var en smadder ubehagelig oplevelse. Jeg har aldrig prøvet noget lignende før, understreger Michael Mørkøv, der ellers havde en god fornemmelse forud for klassikeren i dag.

Læs mere:

Se også: Snevanvid - rytterne græder på cyklen

- Vi troede på, at vi kunne vinde med Bennati, og da ruten blev lavet om, var det bedre for Bennati, men det er sværere at holde taktikken på en dag som i dag, lyder det fra den danske cykelrytter, der trods en ubehagelig oplevelse på cyklen i dag, kigger tilbage på løbet med et lille smil.

- Det er meget fedt at kigge tilbage og tænke på, at man kom igennem det. Nu må vi bare håbe, det bliver bedre på onsdag, når vi skal køre i Belgien, slutter Michael Mørkøv.

Løbet i Belgien er Dwars door Vlaanderen, hvor Team Saxo-Tinkoff stiller op med Michael Mørkøv, Matti Breschel, Christopher Juul Jensen, Anders Lund, Jonathan Cantwell, Marko Kump, Takashi Miyazawa og Jonas Aaen.

1 af 4 Taylor Phinney er også 'sneet' inde (Foto fra twitter)
2 af 4 Mørkøv var glad for at få Milano-Sanremo overstået. (Arkivoto: Thomas Sjørup)
3 af 4 Ciolek snuppede sejren foran Sagan. (Foto: PA)
4 af 4 Lars Bak i udbrud. Også dækket af sne og is (Foto fra twitter)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere