Stjernerne snydt i sindssyg forårsklassiker

Gerald Ciolek snød Sagan på målstregen, da et helt vildt Milano - Sanremo skulle afgøres i en spurt

Milano-Sanremo er en af de helt store forårsklasikkere, men i dag viste det nordlige iItalien sig fra sin grummeste side og lignede langt fra noget, der bare minder om en forårsdag. Sne og regn smadrede store dele af løbet, og arrangørerne besluttede sig for at afkorte det normalt 298 kilometer lange løb.

Arrangørerne besluttede at neutralisere løbet fra kilometer 117 til kilometer 163, hvor alle rytterne i stedet blev transporteret i holdbusserne rundt om 'bjerget' Turchino og om på den anden side, hvor vejret er mere egnet til cykelløb. Stigningen La Manie blev også skippet. Det skyldes, at rytterne ikke vil kunne nå i mål inden kl. 17.30, som var kravet fra tv-stationerne.

Vejret var så hårdt at flere forhåndfavoritter som Matt Goss, og Tom Boonen stod af undervejs.

Læs også:

Se også: Snevanvid - rytterne græder på cyklen

Den danske jernmand Lars Bak var med i dagens 'rigtige' udbrud, og da løbet blev neutraliseret havde danskeren sammen med hans fem udbrudsfølgesvende 7.10 minutter ned til feltet. Det havde de dermed også, da løbet blev genstartet. Med godt 40 kilometer tilbage blev de seks til tre, men en af de tre var stadig Lars Bak - de to andre var Rosa og Belkov - og de tre havde lidt under et minut ned til en gruppe af forfølgere, der reelt mere var størstedelen af et knækket hovedfelt, og med godt 30 kilometer tilbage var det slut for Lars Bak, Rosa og Belkov.

Se mere:

Se også: Her er årets første klassiker-favorit

På de sidste 20 kilometer blev der etableret en lille frontgruppe med Gilbert, Sagan og Chavanel - en Chavanel der var klar til afslutningsdans på cyklen. Han stak af og og fik den britiske mester Stannard og Vorganov med sig, mens Gilbert og de andre måtte opgive at følge med og blev hentet af den første del af feltet.

Forspringet for Chavanel-trioen lå hele tiden og svingede omkring de 20 sekunder, men da de ramte stigningen Poggio di Sanremo med godt 10 kilometer igen, var forspringet på 27 sekunder.

Chavanel og Stannard fik hurtigt sat Vorganov, og bagfra kæmpede Cannondale for at få kørt Sagan op til fronten Chavanel og Stannard var ikke til at ryste.

Læs mere:

Se også: AV: Ugens dummeste jubelscene

Sagan gav dog ikke op, og med bl.a. Cancellara på hjul sled han op af Poggio, men de fik ikke hentet Chavanel og Stannard inden toppen, men blot to kilometer efter toppen blev fronten samlet af Sagan, der sammen med Cancellara, Paolini og Ciolek fik hentet Stannard og Chavanel.

Lige så snart nedkørslen fra Poggio var overstået og de sidste godt tre kilometer ventede, angreb Stannard som den første, men Sagan svarede hurtigt igen og holdt samling på frontgruppen, men Stannard prøvede alligevel igen med mindre end to kilometer tilbage. Han fik slået et lille hul til de andre, men den britiske mester blev hentet igen på den sidste kilometer.

De seks var derfor samlet til en spurt, som Sagan var storfavorit til at vinde, og da spurten åbnede ligende han også den sikre vinder, men så tog fanden ved Ciolek, og tyskeren tæskede sin cykel med ikke meget mere end et cykeleger ind foran Sagan og med Cancellara på en tredjeplads.

1 af 8 Rytterne fra Fantini Vini-bussen ser nærmest skræmte ud (Foto fra twitter)
2 af 8 David Millar med is og sne i holdbussen, mens rytterne fragtes forbi Turchino-bjerget (Foto fra twitter)
3 af 8 Taylor Phinney er også 'sneet' inde (Foto fra twitter)
4 af 8 Her er det Robert Hunter fra Garmin-Sharp. Bemærk hans hjelm dækket af is (Foto fra twitter)
5 af 8 Det er måske ikke helt tydeligt, men rytterne har et lag solid is på toppen af deres cykelhjelme (Foto fra twitter)
6 af 8 Lars Bak i udbrud. Også dækket af sne og is (Foto fra twitter)
7 af 8 Ciolek snuppede sejren foran Sagan. (Foto: PA)
8 af 8 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere