Ekspert: Schleck har brug for hjælp

Tidligere cykelrytter håber og tror på, at Andy Schleck kommer igen. Men han kan næppe klare det alene

Om Andy Schleck kommer til at køre med om den samlede sejr i Tour de France som her i 2011 er endnu for tidligt at sige, mener Thomas Bay. (Foto: AP)
Om Andy Schleck kommer til at køre med om den samlede sejr i Tour de France som her i 2011 er endnu for tidligt at sige, mener Thomas Bay. (Foto: AP)

Andy Schleck har brug for hjælp.

Det er den kontante udmelding fra Eurosports kommentator, den tidligere cykelrytter Thomas Bay.

Han har som mange andre cykelinteresserede fulgt med i luxembourgerens fald fra tinderne det seneste år og læste også historien forleden om den påståede druktur i München, da Schleck havde trukket sig fra Tirreno-Adriatico.

- Hvorvidt det faktisk er sket er svært at sige. Det kan være, han har drukket to hurtige glas rødvin under middagen, og så skal der ikke så meget mere til for en professionel cykelrytter. Om ham den franske politiker (Pierre-Yves Le Borgn, red.), der beskrev Schlecks opførsel på Facebook, så skal være Se & Hørs øjne i natten er en anden sag, siger Bay og stiller sig dermed svært kritisk overfor opdateringen, som Le Borgn kom med.

- Men jeg mener, at Andy skal have hjælp på en eller anden måde. Han er et sted, hvor han har det svært mentalt. Og så kommer man altså ikke bare lige tilbage på toppen. Sådan som jeg ser det, er det en kombination af flere ting. Og jeg kan meget vel forestille mig, at det styrt i sommer har sat en skræk i livet på ham. Og det har sat sig dybere end man først skulle tro, siger han.

- Man har set det før. Folk hjemme foran tv'et er imponerede over rytterne, når de styrter, rejser sig og kører videre. Men med alvorlige styrt er det set før, at det kan sætte mentale ar, gøre dem bange og få dem til at tvivle, siger han.

Læs også:

Se også: Kim A.: Vanvittig Schleck-løgn

Schleck styrtede i Critérium du Dauphiné, meldte afbud til Touren og er først nu på vej tilbage. At han så endte med at trække sig fra det italienske etapeløb er et tydeligt tegn på, at hjælp er påkrævet.

- Gianni Bugno (verdensmester i 1991 og 1992, red.) var udsat for noget tilsvarende for mange år siden efterhånden. Efter et alvorligt styrt blev han bange og var det til dels resten af karrieren. Dengang endte han hos en psykolog, lyttede til klassisk musik og så noget video af ryttere, der kører nedad - for at få ro på.

- Jeg skal ikke sige, om det kan gøre det for Schleck. Men det er helt sikkert, at det er svært for ham lige nu, så han har brug for nogle værktøjer, siger Bay og tilføjer, at han har en forventning om, at arbejdsgiveren, Leopard-mandskabet, selv vil være i stand til det.

Læs også:

Se også: Team-ejer kræver forklaring af Schleck

- Det er i hvert fald svært at bryde selv, siger han.

At storebror Fränk samtidig har karantæne og samtidig med styrtet i Frankrig blev testet positiv har ingenlunde været positivt for Andy, mener Bay.

- De er så tætte og hinandens bedste venner. Der er ingen tvivl om, at det også har været medvirkende til at ryste ham. Men Fränk kan så småt skimte enden på sin karantæne, hvilket er i juli. Mon ikke de to tager hinanden i hånden og siger, at det ikke skal være sådan, deres eftermæle bliver - en dopingdom og en skygge af sig selv. Mon ikke de kigger hinanden dybt i øjnene og gør noget ved det? Det tror jeg, siger Thomas Bay.

Han tvivler på, at vinderen af Tour de France anno 2010 er en færdig mand i international topsport.

- Hvor meget der end er i den her historie, så kan det også vise sig at være the final wake up call for ham. Sådan lidt 'nu skal jeg vise dem, at jeg kan', siger Bay.

Læs også:

Se også: Schleck-nedtur fortsætter: Alene på druk efter nyt exit

Om Tour de France i år er realistisk må tiden vise.

- Han har før kørt sig i form på meget kort tid, når vi andre ikke har troet på det. Jeg vil ikke afskrive ham. Jeg vil savne ham og hans kvaliteter, hvis han stopper. Der er ikke mange rene bjergryttere som ham. Ryttere der skal ud og angribe og som ikke er allroundere som Froome, Wiggins, Contador og Evans.

- Han er et kæmpestort talent. Derfor tror jeg også på, at han kommer tilbage. Om det er nok til at køre med om sejren i Touren, ved jeg ikke. Men han kommer tilbage på et godt niveau, for fra naturens side er han så stort et talent, at når han først tager fat, så kommer han tilbage i en eller anden forfatning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere