UCI: Armstrong uden betydning

Den internationale cykleunion anser Armstrong-sagen for at være historie, der absolut ingen indflydelse har på nutidens cykelsport

FOTO: AP
FOTO: AP

Syv udgaver af Tour de France har ingen vinder, og millioner af fans blev ført bag lyset hver gang, de tændte for fjernsynet for at se professionel cykelsport. Det er i grove træk resultatet af det dopingregime, amerikaneren Lance Armstrong udøvede i fra slutningen af 1990'erne.

Men skal man tro den internationale cykleunion, UCI, har Armstrong ingen effekt overhovedet haft på cykelsporten. Texaneren er fortid, og det omfattende dopingmisbrug som han og et væld af hans holdkammerater og konkurrenter praktiserede, får ingen til at vælge cykelsporten fra.

- Vi har bevæget os væk fra det kontrovers. Det var overhovedet ikke et slag mod cykling, og jeg kan ikke se, at det har efterladt noget negativt aftryk på sporten, siger UCI-præsident Pat McQuaid ifølge cyclingnews.com. Erklæringen faldt under et besøg på det asiatiske cykleforbunds kongres.

- Sporten fortsætter uden at bekymre sig om et individ, der blev taget i at bruge doping. Og jeg tror ikke, at det emne vil afskrække nogle unge fra at komme ind i cykelsporten, siger McQuaid.

- De bør kigge på dagens forbilleder. Vi har mange fortræffelige atleter - for eksempel Mark Cavendish og Bradley Wiggins - som kan være deres forbilleder.

- Tingene har forbedret sig siden Armstrong-æraen, siger McQuaid.

Han nærer nærmest blind tiltro til det biologiske pas, der blev indført i 2008 i cykelsporten som et helt afgørende våben i kampen mod doping. Det biologiske pas udformes for hver enkelt topatlet og kan ved hjælp af blod- og urinprøver afgivet over længere tid afsløre udsving, som kan skyldes dopingmisbrug. Nogle - blandt andre Michael Rasmussen - hævder imidlertid, at et biopas med normale værdier ikke er en garanti for, at atleten ikke doper sig.

Det anfægter imidlertid ikke Pat McQuaid, der kalder biopasset 'fejlfrit'.

- UCI er det eneste sportsforbund, der har et fejlfrit biopas-program. Vores dopingkontrol-program er i stand til at kontrollere truslen, siger Pat McQuaid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere