Jalabert ikke i livsfare: Så nådigt slap han

Den franske landstræner Laurent Jalabert, der mandag blev opereret efter sammenstød med bil, slap nådigt fra voldsom ulykke

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Når en blød cyklist klasker sammen med en modkørende hård bil, fører det oftest til en tragedie, men den franske landstræner Laurent Jalabert ser ud til at være sluppet nådigt fra mandagens ulykke nær hans hjem i Montauban i Frankrig. Trods de første meldinger om 'alvorlig kvæstelse', var Jalabert ikke i livsfare, men pådrog sig adskillige knoglebrud, der krævede operation.

Se også:

Se videoen: Bil smadrer ind i cykler Cykling - 7. mar. 2013 - kl. 13:14 TV: Bilist torpederer cykelhold

Jalabert har ifølge meldinger i fransk presse brækket knoglerne i det ene underben samt en arm. Han har desuden beskadiget en skulder. Han blev slået bevidstløs ved sammenstødet, men genvandt bevidstheden inden han nåede til hospitalet i Montauban.

Ulykken skete, da 44-årige Jalabert ved middagstid var på træningstur ikke langt fra sit hjem i en forstad til Montauban nord for Toulouse i Sydfrankrig. På en lille nedkørsel blev han ramt af en modkørende bil, idet chaufføren ville svinge til venstre og desværre ikke så cyklisten komme.

Se mere:

Se også: Jalabert alvorligt kvæstet i ulykke

Chaufføren blev mandag aften afhørt af politiet i Montauban, men der er ikke meldinger om, at han skulle være sigtet for noget.

Laurent Jalabert kørte en stor del af sin karriere på spanske hold og vandt Spanien Rundt i 1995. Han har vundet 18 etaper i det spanske etapeløb, og har dertil vundet fire etaper i Tour de France og tre i Giro d'Italia. I 1997 blev han verdensmester i enkeltstart.

Sine sidste to år som professionel cykelrytter tilbragte han i Bjarne Riis' tjeneste på Team CSC, nemlig i 2001-2002.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere