Stortalent kørte for sin far

Amerikaneren Taylor Phinney kørte 120 kilometer solo på sit livs hårdeste etape for at ære sin far, der er hårdt ramt af Parkinsons sygdom

Over 50 ryttere opgav at fuldføre den brutale sjette etape af Tirreno-Adriatico mandag, men amerikaneren Taylor Phinney (BMC) nægtede at give op, så da hans gruppeto opløstes og alle stod af cyklerne fortsatte han alene.

120 af dagens 209 kilometer kørte han alene, og han kom i mål 37 minutter efter dagens vinder, Peter Sagan. Det var desværre for Phinney ikke tidsnok til at forblive i løbet, for han overskred tidsgrænsen og får ikke lov til at køre tirsdagens korte enkeltstart - en etape, han ellers på papiret ville være favorit til at vinde.

Se også: Cykel-boss beklager brutal etape

Phinney besluttede sig til at forsøge at fuldføre sit barske soloridt, da han kom til at tænke på sin far, der er hårdt ramt af Parkinsons sygdom. Det fortalte han mandag aften til BMC's hjemmeside.

- Det var sandsynligvis min sværeste dag nogensinde på cyklen. Jeg tænkte meget på min far. Jeg tænkte på, at hvis han kunne få bare én dag i mit sted, så ville han gøre alt for at fuldføre, sagde Taylor Phinney.

- Jeg græd undervejs, når jeg tænkte på ham, og jeg græd, da jeg kom i mål. Jeg kunne selv regne ud, at jeg nok var kommet for sent i mål, men jeg håbede på en særlig kendelse.

- Den kom ikke, og jeg respekterer reglerne. Jeg respekterer løbet, og regler er regler, sagde Phinney.

Se også: Jalabert alvorligt kvæstet i ulykke

- Det var en interessant etape og et af de hårdeste løb, jeg nogensinde har kørt. Måske var det lidt for meget, men sådan er sporten.

- Nu har jeg fået alle følelserne ud af kroppen, og nu ser jeg frem til Milano-Sanremo på søndag, sagde Taylor Phinney.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere