Cykel-boss beklager brutal etape

Sjette etape af Tirreno-Adriatico var storslået underholdning, men rytterne var ikke udelt begejstrede, og arrangøren anerkendte mandag aften kritikken

Rytterne var på en barsk opgave på mandagens etape. (Foto: AP)
Rytterne var på en barsk opgave på mandagens etape. (Foto: AP)

De tilskuere, der kunne sidde lunt og godt i tørvejr, fik sig mandag en mindeværdig oplevelse, da feltet blev pisket igennem sjette etape af Tirreno-Adriatico. Øsende regn og et brutalt terræn leverede underholdning i verdensklasse, men det var bestemt ikke alle ryttere, der nød at være gladiatorer i dagens 209 kilometer lange forestilling.

Mandag aften kom arrangøren, Giro-boss Michele Acquarone, så på banen med en beklagelse. Ruten var ganske rigtigt for hård, skrev han på Twitter.

- Mange af jer nød det, men det var for meget. Vi mistede den rette balance, og uden balance falder man, skrev Acquarone.

- Hvis man mister det halve af feltet, så må man bare være ærlig og lære af sine fejl.

En af de hårdeste kritikere af dagens etape var schweizeren Fabian Cancellara (RadioShack), der ligeledes på Twitter kaldte etapen et udslag af 'sado-masochisme'.

- Jeg må bare sige, at dagens etape ikke har noget med cykelløb at gøre, skrev Cancellara.

Læs også:

Se også: Sagan vinder igen i Italien

Eneren Peter Sagan (Cannondale) kom tilsyneladende op over dagens stigninger uden de store problemer og kunne vinde etapen, men Vincenzo Nibali (Astana) overtog den azurblå førertrøje. De fleste andre i feltet havde større problemer med at komme op over især den sidste store stigning, der havde stigningsprocenter op mod 30 procent.

Selv Alberto Contado (Saxo-Tinkoff), der ellers ikke jamrer, når det går opad, beskriver stigningerne som 'virkelig hårde'.

- Det var utroligt, for vi kunne ikke køre opad, fordi vi lavede hjulspin. Uden regnvandet ville det have været lidt lettere, men med vandet var målet ikke at klatre i front, men simpelt hen bare at klatre, lød det mandag aften fra Contador i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere