Fuentes dopede også boksere

Aflytning af dopinglægen Eufemiano Fuentes' telefonsamtaler bekræfter lægens forbindelse til boksere, som han hjalp med doping ved siden af sine mange klienter fra cykelverdenen

Eufemiano Fuentes havde kunder fra mange idrætsgrene. (Foto: AP)
Eufemiano Fuentes havde kunder fra mange idrætsgrene. (Foto: AP)

Mandag afspilllede anklagemyndigheden i sagen mod den berygtede dopinglæge Eufemiano Fuentes i Madrid yderligere hemmelige optagelser af hans telefonsamtaler, og de bekræfter hans forbindelse til boksere.

Fuentes er tiltalt for at bringe folkesundheden i fare ved at foretage blodtransfusioner på cykelryttere uden for et sterilt hospitalsmiljø. Han hævder desuden at have haft fodboldspillere, atletikudøvere og svømmere som klienter, og der har altså også været boksere i kundekartoteket.

I en aflytning fra 29. maj 2006 - seks dage efter Fuentes' anholdelse - forklarer Fuentes til Carlos Perez fra det spanske Kelme-cykelhold, at Fuentes havde været under overvågning.

Se også: Ivan Bassos dopingundskyldning smuldrer

'Når vi mødtes med bokseren på dette cafeteria, fulgte de os,' siger Fuentes i en samtale ifølge sportsavisen L'Équipe med reference til politikorpset Guardia Civil, som stod for efterforskningen af dopingsagen - en aktion, der gik under navnet Operación Puerto.

I en anden samtale, som er dateret 22. maj 2006, taler Funtes og Perez om en rejse til Manchester i England. To personer bliver nævnt i samtalen: En vis 'Kiko', som formodes at være en spanier, og så en anden bokser, en ikke-spanier, som var 31 år på det tidspunkt og 'stadig manglede at vinde nogle mesterskaber'.

Se også: Rabobank-stjerne indrømmer dopingbrug

Fuentes var imidlertid urolig. 'I betragtning af det land, han kommer fra, er det ikke en god i dé at sende ham noget,' siger Fuentes med bekymring i stemmen.

Dommen over Fuentes og hans fire medtiltalte - herunder hans søster Yolanda - afsiges efter planen 22. marts. Fuentes risikerer to års fængsel og frakendelse af retten til at praktisere som læge. Fuentes er uddannet gynækolog.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere