Richie Porte sætter alle på plads

Australske Richie Porte fra det britiske Sky-mandskab sprang ud som seriøs klassementrytter med knusende sikker etapesejr og samlet triumf i Paris-Nice

Stor triumf for Richie Porte, der vinder Paris-Nice. (Foto: PA/Pete Goding)
Stor triumf for Richie Porte, der vinder Paris-Nice. (Foto: PA/Pete Goding)

Næsten 23 sekunder bedre end nummer to på en 9,6 kilometer lang bjergenkeltstart var australske Richie Porte (Sky) søndag, og det vidner om et talent, der på længere sigt uden tvivl vil folde sig ud som kaptajn i Tour de France.

28-årige Porte kørte søndagens afsluttende enkeltstart i Paris-Nice iført den gule førertrøje, og den forsvarede han eftertrykkeligt og kunne lade sig hylde som både etapevinder og samlet sejrherre. Det sidste er han den første australier, der har præsteret, og det var en stor ære, sagde Porte bagefter til tv-journalister i målområdet.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg er den første australier, der vinder dette store løb. Det er utroligt, at jeg nu får mit navn skrevet ved siden af alle de store mestre, sagde Richie Porte.

Læs også:

Se også: Chavanel sprinter fra verdensmesteren

Han blev i 2009 opdaget af Bjarne Riis og ikke mindst hans sportsdirektør Bradley McGee. Porte fik en kontrakt på to år, og allerede i 2010 udnyttede han sit potentiale og vandt ungdomskonkurrencen i Giro d'Italia. Han kørte også i løbets lyserøde førertrøje.

I 2012 skiftede han til det britiske Team Sky, hvilket for ikke få var en stor overraskelse, idet holdet ikke umiddelbart kunne byde på en kaptajnrolle. Den fik han dog i Paris-Nice i år, og han svigtede ikke.

Læs også:

Se også: Contador og Froome måtte bøje sig

I Tour de France er han imidlertid med stor sikkerhed tilbage i hjælperrollen for holdkaptajnerne Bradley Wigging og Christopher Froome.

- Jeg er stadig i gang med min læretid. Jeg lærer af stadig af dem, så jeg forventer ikke, at jeg skal køre klassement i Touren. Men måske kører jeg Giroen som kaptajn en dag, sagde Porte i år.

- Under alle omstændigheder vil vi stille op med et pokkers stærkt hold i Tour de France i år, sagde Porte.

Amerikaneren Andrew Talansky (Garmin) blev nummer to på enkeltstarten, mens colombianeren Nairo Quintana Rojas (Movistar) blev treer. I den samlede stilling blev Talansky ligeledes nummer to (+ 55 sekunder), mens franskmanden Jean-Christophe Peraud (Ag2r) blev nummer tre (+ 1'21).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere