Rabobank-chef: Rasmussen er et svin

Erik Breukink, der er tidligere ledende sportsdirektør på Rabobank, er af Rasmussen udpeget som medvirkende til bloddoping, og det får nu Breukink til at fare i flint

Michael Rasmussen på vej over en knold i Tour de France i 2007. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmussen på vej over en knold i Tour de France i 2007. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Michael Rasmussen er ikke holdt op med at lyve. Han fordrejer sandheden, så den passer bedst muligt ind i hans kamp for at ribbe Rabobank for 42 millioner kroner.

Det mener Erik Breukink, der er tidligere ledende sportsdirektør på Rabobank. Hans udfald mod Rasmussen kommer efter gårsdagens retsmøde i danskerens erstatningssag mod Rabobank. Her hævdede Rasmussen, at Breukink vidste alt om bloddoping på holdet, og at de to havde diskuteret brugen af bloddoping.

- Jeg har intet med det at gøre. Denne mand (Rasmussen, red.) har ikke ændret sig gennem årene. Det svin er først og fremmest ude efter penge. Det er skrækkeligt, siger Erik Breukink til avisen Volksrant.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Det var ikke rart at lyve

- Jeg har aldrig talt med ham om blodposer. Jeg har kun sagt, at han skulle holde sig til reglerne, lige som jeg gjorde med de andre ryttere.

- Alle tror på ham, fordi han har tilstået. Men han lyver bare, siger Breukink.

Rasmussen forklarede i retten torsdag, at han 6. juni 2007 - altså cirka en måned inden Tour de France på et tidspunkt, da han officielt befandt sig i Mexico - holdt møde med Breukink i Bergamo i Italien.

Læs også:

Se også: Kyllingen er færdig i cykling

Mødet gik i alt væsentligt ud på, at Breukink på vegne af holdets ledelse skulle meddele Rasmussen, at holdet ikke længere ville godtage en da forlængst vedtaget plan om, at Rasmussen skulle bloddopes under Tour de France.

Derimod var der ingen betænkeligheder ved at lade rytterne bruge epo.

Læs også:

Se også: Menchov afviser: Det er ikke sandt, Michael

- Jeg fik aldrig at vide, at jeg ikke måtte bruge epo, sagde Rasmussen torsdag og forklarede videre i et interview med tv-stationen NOS, at Rabobank-bussen under Touren fungerede som depot for epo - nærmere betegnet dynepo, som var en epo-variation, der ikke kunne spores.

I retten torsdag forklarede Rasmussen ifølge journalisten Timo Bruijns, der overværede sagen, at han ikke fulgte Breukinks henstilling om ikke at bloddope sig under Tour de France.

Rasmussen bloddopede sig med tre blodposer før og under touren ved hjælp af østrigeren Stefan Matschiner, som administrerede den blodcentrifuge i Wien, som Rasmussen havde købt en andel i.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere