Kyllingen var dagligt på super-epo

Hver aften under Tour de France 2007 fik Michael Rasmussen injiceret 'Dynepo' af Rabobank-læge, fortæller danskeren i hollandsk retssal

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Den franske sportsavis L'Équipe afslørede i efteråret 2007, at flere af Rasmussen dopingprøver fra det års Tour de France indeholdt spor af epo-produktet 'Dynepo'. Det var en opsigtsvækkende historie, for adskillige forskere havde fastslået, at denne super-epo ikke ville kunne spores i et menneske.

L'Équipes afsløring førte aldrig til andet end hårdnakkede benægtelser fra Michael Rasmussen, men nu viser det sig, at avisen faktisk havde ret: Rasmussen havde det 'usporlige' epo i sin krop.

Det har Rasmussen indrømmet i retten i Arnhem i Holland. Hver aften under Tour de France 2007 fik han injiceret produktet af holdets læge Jan-Paus Van Mantgem.

Se også:

Se også: Kyllingen smider bombe i retten

Epo produceres naturligt i menneskekroppen og sikrer, at der er tilstrækkeligt med røde blodlegemer til at forsyne kroppen med ilt. Kunstig epo - som kaldes rekombinant epo eller r-epo - kan injiceres med samme effekt. Denne form for kunstig epo er fremstillet ved hjælp af celler fra et hamster, og det betyder, at r-epo kan spores i et menneske.

Dynepo er imidlertid fremstillet ved hjælp af menneskeceller, og det skulle gøre stoffet 'usynligt' i en menneskekrop. Nu lader det imidlertid til, at der allerede i 2007 fandtes en test for Dynepo.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere