Dom afsiges inden Touren

Michael Rasmussen må nu vente omkring 10 uger på at få at vide, om han bliver forgyldt med 42 millioner kroner af Rabobank

Rasmussen må vente på endelig afklaring (Foto: Claus Bonnerup)
Rasmussen må vente på endelig afklaring (Foto: Claus Bonnerup)

Var Rabobank klar over, at Michael Rasmussen ikke var i Mexico forud for Tour de France 2007? Vidste holdledelsen, at han trænede i Italien og Spanien?

Hvis retten i Arnhem finder, at svaret på disse spørgsmål er 'ja', kan Michael Rasmussen efter alt at dømme se frem til en tilværelse som mangemillionær. Umiddelbart før Tour de France i år - datoen 25. juni er blevet nævnt - afsiger retten kendelse.

Se mere:

Se også: Kyllingen var dagligt på super-epo

Rasmussen blev af Rabobank hevet ud af Tour de France 2007, da han stod på tærsklen til den samlede sejr. Dermed mistede Rasmussen de store summer, som en Tour-vinder altid er sikret i form af startpenge, forbedrede kontrakter, sponsoraftaler og så videre. Rasmussen kræver 42 millioner kroner i erstatning, idet han mener, at Rabobank ikke kunne fyre ham med den begrundelse, at han havde ført sin arbejdsgiver bag lyset.

Rabobank vidste nemlig alt om, hvad Rasmussen foretog sig, hævder danskeren. Han har nu i flere år søgt at føre bevis for, at Rabobank ikke havde grund til at spille forbløffet under Tour de France, da Rasmussens opholdsted forud for Touren blev afsløret af medierne.

Retten kan udmærket nå frem til et andet beløb end det, Rasmussen har regnet sig frem til, men får han medhold i erstatningssagen mod Rabobank, vil der givetvis følge en stor sum penge med.

Læs også:

Se også: Nu indrømmer Kyllingen køb af blodcentrifuge

Allerede i 2008 afgjorde retten, at Rasmussen ikke var eneansvarlig for Tour-skandalen i 2007, og den tilkendte ham cirka fem millioner kroner i erstatning. Rasmussen ankede sagen med krav om forhøjet kompensation, mens Rabobank ankede sagen til frifindelse.

Det er denne ankesag, der nu omsider nærmer sig sin afslutning.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen