Klar til detonation: Sprængfarlig Kylling i retten

Mange bomber er blevet sprængt i cykelsporten i det seneste år, og endnu en sprængladning kan detonere i retten i Arnhem i dag, når Michael Rasmussen atter indtager vidneskranken i sin langstrakte erstatningssag mod Rabobank.

Michael Rasmussen vidner i dag i sin langstrakte erstatningssag mod Rabobank, og det kan blive sprængfarligt. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmussen vidner i dag i sin langstrakte erstatningssag mod Rabobank, og det kan blive sprængfarligt. (Foto: Claus Bonnerup)

Siden det seneste retsmøde i december har Rasmussen afsløret sin dopingfortid, og det sætter ham i stand til at svare åbent og ærligt på ethvert spørgsmål, han måtte blive stillet i retten i dag. Han er end ikke bundet af den klausul om fortrolighed, han har indgået med Rabobank, og som hidtil har begrænset hans ytringsfrihed.

– Rabobank kan selvfølgelig ikke forhindre mig i at svare ærligt på spørgsmål, for man må ikke lyve i retten. Der kan jeg tale helt frit, siger Michael Rasmussen, der kræver 42 mio. kr. af Rabobank for uberettiget fyring.

Ikke løjet i retten

Han skal afhøres af Rabobank-advokaten Harro Knijf og sin egen advokat, André Brantjes. Brantjes har den åbenlyse dagsorden at få afdækket det fulde omfang af doping på Rabobank-holdet samt at få klarlagt, at holdeledelsen udmærket vidste, hvad der foregik. Lykkes det, vil Rabobank tabe sagen med et brag.

– Jeg vil da tro, at det kan blive eksplosivt. Det afhænger jo af, hvad jeg bliver spurgt om. Jeg kan forestille mig, at sagens dommer også kan finde på noget at spørge om, siger Rasmussen.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Fortæl alt, Boogerd

Han understreger, at han hidtil ikke har løjet i retten om sin dopingfortid.

– Emnet har bare ikke været berørt, siger han, idet der var en stiltiende aftale mellem ham og Rabobank om, at der ikke skulle tales om doping i retten.

Nu tripper Brantjes imidlertid for at få fastslået, at det nærmest var umuligt for holdledelsen at være uvidende om, hvad holdets topryttere foretog sig.

Ledelsen vidste alt

Rabobank hævder, at det kom som et chok under Touren 2007, at Rasmussen havde løjet om sine opholdssteder før løbet. Reaktionen var øjeblikkelig fyring på det tidspunkt, men Rasmussen mener at kunne bevise, at holdledelsen vidste alt, og at han derfor ikke førte sin arbejdsgiver bag lyset.

Læs også:

Se også: Kyllingen ansætter tidligere dansk toprytter som sportsdirektør

Rasmussen blev i 2008 tilkendt fem mio. kroner i erstatning, men han ankede sagen med krav om en langt højere kompensation for de tab, han led som følge af fyringen. Det er ankesagen, der nu nærmer sig sin afslutning.

– Jeg kunne godt tænke mig, at det hele snart var slut, så jeg er meget spændt på, hvad der sker i retten torsdag (i dag, red.), siger Michael Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere