Kyllingen ansætter tidligere dansk toprytter som sportsdirektør

Christina Watches-Onfone har ansat den tidligere toprytter Bo Hamburger som sportsdirektør

Bo Hamburger og Michael Rasmussen snakker sammen inden DM, dengang de begge var aktive (POLFOTO)
Bo Hamburger og Michael Rasmussen snakker sammen inden DM, dengang de begge var aktive (POLFOTO)

Problemer med at finde en langtidsholdbar sportsdirektør på kontinentalholdet Christina Watches-Onfone driver nu holdet, som har Michael 'Kylling' Rasmussen som medejer, til at hyre den tidligere toprytter Bo Hamburger.

Det bekræfter teamejer Claus Hembo, som ser ansættelsen af Hamburger som vigtig i holdets bestræbelser på at ruste organisationen til en fremtid som Pro Continental-team.

- Bo tilfører holdet utrolig megen viden om og taktisk forståelse for cykelløb, siger Claus Hembo.

- Hans mange år på landevejen har sikret ham en dyb indsigt i praktikken omkring et cykelhold, og den indsigt vil vi meget gerne drage fordel af.

Læs også:

Se også: 'Kyllingen udelukkes fra al sport'

Bo Hamburger afløser Søren Rasmussen, som holdet hyrede så sent som i slutningen af november sidste. Han har valgt at opsige sin stilling på grund af et for ham ubærligt arbejdspres. Hamburger skal nu udfylde rollen som sportsdirektør sammen med en tidligere mekaniker på holdet, Henrik Nørskov, der bliver forfremmet til sportsdirektør.

Bo Hamburger var en af Danmarks mest fremtrædende cykelryttere i 1990'erne, men hans eftermæle er plettet af en dopingsag fra 2001. Han blev fældet for epo, men det lykkedes ham mod alle odds at blive frikendt på grund af en teknikalitet.

Siden indrømmede han, at han faktisk havde brugt doping i sin karriere. Det skete i bogen 'Den største pris' fra 2007.

- Jeg har intet problem med Bos fortid. Alle fortjener en ny chance, og den giver vi ham, siger Claus Hembo.

Læs også:

Se også: Her er Kyllingens nye job

Efter sit karrierestop i 2006 nedsatte Hamburger sig som malermester. Det gik ikke godt, så i stedet kastede han sig over en sælgerkarriere i et firma, hvis opbygning og metoder mindede om ulovligt pyramidespil. Det afslørede Ekstra Bladet i 2009. Læs mere om den sag her.

Bo Hamburger befinder sig ifølge Ekstra Bladet oplysninger i øjeblikket i Spanien, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

Lykkes det Christina Watches-Onfone at skabe økonomi og organisation til at rykke op og køre som Pro Continental-team, kan holdet blive inviteret til at køre alle de største løb på den internationale kalender.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere