Fuglsang: Jeg skal ikke vinde Touren i år

Søndag kører Jakob Fuglsang prolog i Paris-Nice - nedtællingen til Tour de France er igang

Jakob Fuglsang skal søndag i ilden i Paris-Nice. (Arkivfoto: Ole Frederiksen)
Jakob Fuglsang skal søndag i ilden i Paris-Nice. (Arkivfoto: Ole Frederiksen)

Paris-Nice. Et mini-Tour de France, der hvert år sætter navne på dem, man kan forvente sig noget af i resten af sæsonen. Dem, der kan indfri forventningerne fra fans, sponsorer og sportsdirektører.

27-årige Jakob Fuglsang er en af disse ryttere, der nu efter flere års tilløb endelig har fået sit højeste ønske om at køre som kaptajn på et World Tour-hold opfyldt. Det er et helt afgørende skridt på vejen mod opfyldelsen af hans livslange drøm om en dag at vinde Tour de France.

I dag kører han som Astana-kaptajn ud på de første kilometer af det traditionsrige Paris-Nice velvidende, at det nu er sandhedens time, som i værste fald kan afsløre, at drengedrømmen aldrig bliver til virkelighed.

– Selvfølgelig er der en risiko for, at drømmen brister, men jeg har fået en kæmpe mulighed for at leve drømmen ud, og den mulighed vil jeg gøre alt for at udnytte, siger Jakob Fuglsang.

– Jeg er ikke bange eller specielt nervøs. Holdet lægger ikke noget stort pres på mig, og jeg skal ikke vinde Tour de France i år. Jeg er realistisk nok til at vide, at det ikke kommer til at ske.

Se også:

Se også: Så er det nu, Fuglsang

– Men der skal selvfølgelig gerne komme nogle lovende resultater ud af det. Hvis jeg kan køre i top 10 i Tour de France, vil jeg være ovenud tilfreds, siger Fuglsang.

Legenden Sean Kelly peger på Paris-Nice som et yderst vigtigt løb for Jakob Fuglsang. Svigter han holdets og holdkammeraternes tillid, kan det vise sig svært at genvinde den.

– Kelly har ret, siger Fuglsang.

– Jeg må vise, at selv om jeg måske ikke er 100 procent skarp – hvilket jeg heller ikke skal være så tidligt på sæsonen – så er jeg klar. Når jeg beder holdet om støtte, skal det vide, at jeg er der.

– Paris-Nice er en vigtig start på vejen mod et større mål i fremtiden, siger Jakob Fuglsang.

TV2 sender fra Patis-Nice-prologen fra klokken 15.25.

Se også:

Se også: Her er de danske Tour de France-ryttere

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere