Suveræn sejr til Vandborgs hold

Det italienske Cannondale-mandskab med Brian Vandborg kørte et formidabelt Strade Bianche og blev nummer et og to i kraft af Moreno Moser og Peter Sagan

Moreno Moser (th.) triumferede i dagens Strade Bianchi. (Arkivfoto: AP/Peter Klaunzer)
Moreno Moser (th.) triumferede i dagens Strade Bianchi. (Arkivfoto: AP/Peter Klaunzer)

I smukt forårsvejr blev den prestigemættede forårsklassiker Strade Bianche lørdag vundet suverænt af den funklende cyklestjerne Moreno Moser, mens fænomenet Peter Sagan blev nummer to. De to Cannondale-ryttere fuldendte dermed en perfekt dag for det italienske mandskab, der undervejs også nød godt af danske Brian Vandborgs kræfter.

Rinaldo Nocentini (Ag2r) og Fabian Cancellara (RadioShack) blev nummer tre og fire, mens Aleksejs Saramotins (IAM) blev nummer fem efter at have ligget i udbrud hele dagen.

Sammen med Michael Schär (BMC), Maxim Belkov (Katusha) og Giairo Ermetti (Androni) kørte Saramotins tidligt af sted i et forsøg på at snyde forhåndsfavoritterne for sejren.

Læs også:

Se også: Så er det nu, Fuglsang

Cancellara har vundet løbet to gange og var en af dem, alles øjne hvilede på. Arrangørerne har stillet den første trefoldige vinder af løbet i udsigt, at han vil få en af løbets mange grusvejs-strækninger opkaldt efter sig, og den ære syntes Cancellara ikke uinteresseret i at opnå.

Men han blev holdt i kort snor af Cannondale og Peter Sagan, som demonstrerede en sådan styrke, at det syntes åbenlyst, at Cannondale havde udset sig ham som trumfkortet i finalen.

Læs også:

Se også: Brian Vandborg: Jeg skal være et dumt svin

Det blev imidlertid Moser, der cirka 17 kilometer fra mål pludselig skød frem og fik hul. Han gled let forbi Vacansoleil-rytteren Juan Antonio Flecha, som længe forgæves havde forsøgt at indhente førergruppen.

Det gik langt lettere for Moser, der let nåede op og på den sidste kilometer var urørlig. Han kørte alene over stregen og tog en fornem sejr.

Moreno Moser kommer fra en familie med et mylder af cykelryttere. Den mest berømte er hans onkel Francesco Moser, der fra midten af 1970'erne var en af sportens mest fremtrædende skikkelser. Han vandt blandt andet VM i 1977 og Giro d'Italia i 1984.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere