To nye retssager mod Armstrong

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong kan se frem til flere retssager, efter to firmaer har sagsøgt ham

Lance Armstrong står foran yderligere to søgsmål. To virksomheder har lagt sag an mod den tidligere cykelrytter, efter at amerikaneren har erkendt brug af doping under sine syv Tour de France-sejre.

Det Nebraska-baserede forsikringsfirma Acceptance Insurance Company har sagsøgt Armstrong og anklager både ham og firmaet Tailwind Sports Corporation for bedrageri.

Bedrageriet skulle have fundet sted, da Armstrong vandt Touren i 1999, 2000 og 2001. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Med hans snyd og løgne, så har Armstrong begået bedrageri. Dette søgsmål kræver erstatning på tre millioner dollar i ufortjente lønninger, som Armstrong har svindlet sig til, lyder det i søgsmålet til retten i texanske Austin.

Det skulle dreje sig om bonusbetalinger på i alt tre millioner dollar (17,2 millioner kroner) for de første tre Tour-sejre. Acceptance mener, at Armstrongs løgne udhuler de forudsætninger, som pengene blev betalt ud fra.

Læs også:

Se også: Hamilton: Spyt ud, Riis

Et andet nyt søgsmål blev rettet mod Lance Armstrong torsdag ved en domstol i Los Angeles. Der er tale om et gruppesøgsmål, hvor Armstrong sammen med kosttilskuds-producenten FSR anklages for falsk markedsføring.

I oktober blev Armstrong frataget sine Tour-titler samt alle resultater siden august 1998 af det amerikanske antidopingagentur Usada. Han blev samtidig bandlyst fra cykelsporten for livstid.

Armstrong indrømmede i et tv-interview med talkshowværten Oprah Winfrey i januar, at han havde taget doping .

Læs også:

Se også: Anti-dopingboss: Armstrong vil rense cykelsporten

De to nye søgsmål er blot de seneste juridiske udløbere af Armstrongs indrømmelser af dopingbrug.

Den amerikanske regering har også sagsøgt Lance Armstrong for bedrageri under Tour de France.

Fra 1998 til 2004 var det amerikanske postvæsen, US Postal, sponsor for Lance Armstrongs cykelhold, og derfor anser staten cykelrytterens brug af doping som bedrageri for offentlige midler.

Den amerikanske regering har valgt at slutte sig til Armstrongs tidligere holdkammerat, Floyd Landis, der i 2010 har anlagt en såkaldt whistleblower-sag mod Armstrong samt cykelholdets daværende manager Johan Bruyneel og flere andre i cykelholdets daværende ledelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere