Her er de danske Tour de France-ryttere

Nicki Sørensen er på reservebænken til Tour de France, og det efterlader kun tre danske ryttere med sikker plads i årets Tour-felt

Jakob Fuglsang, AstanaTour-chance: 100 procentAllround-rytteren fra Silkeborg kører sin første sæson som kaptajn på et World Tour-hold, og han er stillet rollen som Tour-kaptajn i udsigt. Fuglsang er en komplet rytter, som måske kun mangler noget, når feltet rammer de højeste bjerge. (Foto: Ernst van Norde)
Jakob Fuglsang, AstanaTour-chance: 100 procentAllround-rytteren fra Silkeborg kører sin første sæson som kaptajn på et World Tour-hold, og han er stillet rollen som Tour-kaptajn i udsigt. Fuglsang er en komplet rytter, som måske kun mangler noget, når feltet rammer de højeste bjerge. (Foto: Ernst van Norde)

Om fire måneder skydes Tour de France nummer 100 i gang på Korsika, og jubilæumsløbet kan meget vel ende med kun at have tre danskere i feltet. Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen og Lars Bak bør være sikre på en Tour-billet - hvis de altså slipper helskindet gennem foråret.

Læs også:

Se også: Dopingsnyder får 12 år i skyggen

Men for mange andre danske ryttere hænger invitationen til verdens hårdeste cykelløb i en enten en tynd eller en stort set ikke eksisterende tråd.

Nuvel, meget kan ske på fire måneder, men Ekstra Bladet drister sig alligevel til at give et bud på, hvor de danske World Tour-ryttere står i forhold til Tour de France - klik dig gennem galleriet ovenfor.

1 af 13 Chris Anker Sørensen, Team Saxo-TinkoffTour-chance: 100 procentEn decideret bjergrytter, som dog også har vist, at han ikke er helt hjælpeløs på en enkeltstartcykel. Er en slidstærk rytter, der også i Ardenner-klassikerne har vist sit værd. Skal fungere som Alberto Contadors hjælperytter og får ingen mulighed for at køre sin egen chance. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 13 Lars Bak, Lotto-BelisolTour-chance: 100 procentEn af verdens bedste hjælperyttere, der dag efter dag kan sidde helt i front og sætte tempo i feltet. Beviste i Giro d'Italia sidste år, at han også kan køre sin egen chance, da han på fornemste vis vandt en etapesejr. Får givetvis mulighed for også at jagte etapesejr i Touren. (Foto: AP)
3 af 13 Michael Mørkøv, Team Saxo-TinkoffTour-chance: 65 procentDebuterede i Tour de France 2012 med et brag af et løb, hvor han kørte i bjergtrøjen hele den første uge. Var den i feltet, der i løbet af Touren sad længst tid i udbrud. En loyal, stærk hjælperytter, der i time efter time kan skærme sin holdkaptajn i sidevind på flade etaper. (Foto: Claus Bonnerup)
4 af 13 Brian Vandborg, CannondaleTour-chance: 55 procentKørte Tour de France tre år i træk og forsvandt så pludselig ud af billedet, da Bjarne Riis i 2011 ikke ønskede at forlænge hans kontrakt. Endte på det canadiske Spidertech-mandskab i 2012 og kørte en god sæson, der sikrede ham comeback på Liquigas, der nu hedder Cannondale. (Foto: Ernst van Norde)
5 af 13 Matti Breschel, Team Saxo-TinkoffTour-chance: 25 procentKørte sin første og hidtil eneste Tour i 2010, da Bjarne Riis endelig gav ham chancen. Er en enestående cykelrytter, der i flere år har været det helt store, danske håb på forårets brosten og ved VM. I Tour de France i år har Riis formentlig brug for mere klatrestærke ryttere end Breschel. (Polfoto)
6 af 13 Nicki Sørensen, Team Saxo-TinkoffTour-chance: 5 procentEr blevet fravalgt af Riis til Tour de France og skal i stedet køre Giro d'Italia. Er dog stadig reserve til Touren, og han er dermed ikke endegyldigt ude af billedet. Vil være 38 år, når Touren køres, men han er stadig ufatteligt slidstærk og i fornem form. (Foto: René Schütze)
7 af 13 Alex Rasmussen, Team Garmin-BarracudaTour-chance: 5 procentMå ventes tilbage på Garmin efter udstået karantæne her i foråret, men chancen for Tour-debut i år er ikke stor. Demonstrerede sin styrke på enkeltstarten i Giroen sidste år, men det rækker næppe til at blive udtaget til verdens største cykelløb. (Foto: Garmin-Barracuda)
8 af 13 Mads Christensen, Team Saxo-Tinkoff Tour-chance: 0 procent Er ikke en realistisk kandidat til verdens hårdeste cykelløb i år. (Foto: Claus Bonnerup)
9 af 13 Anders Lund, Team Saxo-Tinkoff Tour-chance: 0 procent Er ikke en realistisk kandidat til verdens hårdeste cykelløb i år. (Foto: Jonas Sørvin)
10 af 13 Sebastian Lander, Team BMCTour-chance: 0 procent Er ikke en relistisk kandidat til verdens hårdeste cykelløb i år. (Foto: Anders Brohus)
11 af 13 Christopher Juul Jensen, Team Saxo-Tinkoff Tour-chance: 0 procent Er ikke en realistisk kandidat til verdens hårdeste cykelløb i år. (Foto: Tim De Waele)
12 af 13 Jonas Aaen, Team Saxo-Tinkoff Tour-chance: 0 procent Er ikke en realistisk kandidat til verdens hårdeste cykelløb i år. (Foto: Tim De Waele)
13 af 13 Jakob Fuglsang, AstanaTour-chance: 100 procentAllround-rytteren fra Silkeborg kører sin første sæson som kaptajn på et World Tour-hold, og han er stillet rollen som Tour-kaptajn i udsigt. Fuglsang er en komplet rytter, som måske kun mangler noget, når feltet rammer de højeste bjerge. (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere