Mørkøv og Møller fik klø i VM-parløb

Den danske baneduo Jesper Mørkøv og Mathias Møller sluttede på 10.-pladsen i 50 kilometer parløb ved VM

Jesper Mørkøv (i midten) i selskab med Jens-Erik Madsen og Christian Ranneries. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Jesper Mørkøv (i midten) i selskab med Jens-Erik Madsen og Christian Ranneries. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Jesper Mørkøv og Mathias Møller blev søndag nummer 10 i 50 kilometer parløb ved VM i hviderussiske Minsk.

Den danske duo var med til at præge VM-løbet, men Mørkøv og Møller var ikke i nærheden af at fravriste Frankrig guldet. Spanien vandt sølv, mens Tyskland tog bronzemedaljerne.

Med lige under 100 af i alt 200 omgange tilbage af løbet forsøgte danskerne ihærdigt at tage en omgang, men det lykkedes ikke.

Flere af de andre nationer slog hurtigt kontra, og modsat danskerne havde Frankrig, Tyskland og Spanien kræfter til at tage en hel omgang på de øvrige hold.

Mørkøv og Møller måtte sideløbende konstatere, at flere af konkurrenterne tog de fleste point i de indlagte sprintkonkurrencer, der ville få afgørende betydning, hvis holdene sluttede på omgangshøjde.

Men da ingen formåede at indhente Frankrig, Tyskland og Spanien stod det til sidst klart, at det var de tre nationer, der skulle fordele guld, sølv og bronze imellem sig.

Frankrig havde undervejs optjent 18 point og nappede guldet, mens Spanien i den sidste spurt lige nøjagtig samlede point nok sammen til at overhale Tyskland i kampen om sølv og bronze.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere