Fornemt VM-sølv til Lasse Norman

Den danske OL-guldvinder var tæt på endnu en international titel i Omnium

Lasse Norman blev kun slået af newzealandske Aaron Gate (Arkivfoto: AP)
Lasse Norman blev kun slået af newzealandske Aaron Gate (Arkivfoto: AP)

Undervejs kunne Lasse Norman Hansen dufte guldmedaljen i omnium ved VM i banecykling i hviderussiske Minsk, men i de sidste to discipliner måtte den unge danske OL-guldvinder se sin newzealandske konkurrent Aaron Gate cykle afsted med guldet.

Dagens scratch-løb blev nemlig dyrt for danskeren, da han med en placering langt nede i rækkerne mistede vigtige pointe i forhold til sine to værste konkurrenter. Det kunne han desværre ikke hente ind i den sidste disciplin, 1000 meter på tid. Han gik ind til tidskørslen med en bronzemedalje i favnen, men fik dog presset sig selv en enkelt placering op, da han overhalede australieren Glenn O'Shea i kampen om sølvet..

1000 meter på tid endte Norman som næsthurtigste mand på banen med tiden 1.02.437 minutter. Uheldigvis var det bare Gate, der var foran danskeren på tid, og så måtte Norman se guldet glippe.

Den forsvarende verdensmester O'Shea fik defekt i sin første tidskørsel, og fik derfor lov at køre sit løb om igen nogle minutter senere. Det betød, at Norman måtte sidde og bide negle lidt ekstra tid, inden sølvet blev en realitet, da australieren måtte nøjes med femtepladsen i en tid på 1.03.625 minutter.

Australierens 5. plads betød, at Norman drønede forbi O'Shea i den samlede stilling, og den unge danske cykelkomet kan med endnu en international toppræstation tilføje nok et topresultat til sit CV.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere