USA sagsøger Lance Armstrong

Den amerikanske stat slutter sig til søgsmål mod Lance Armstrong for bedrageri med offentlige midler under Tour de France

Hvis Lance Armstrong havde forventet et lettet pres på sine skuldre efter at have indrømmet dopingmisbrug hos talkshow-dronningen Oprah Winfrey i januar i år, så ser verden nu ganske anderledes ud.

Den amerikanske stat har nemlig besluttet at slutte sig til det søgsmål, der er anlagt mod den fallerede Tour de France-konge.

Anklagen går på svindel med offentlige midler, og sagsanlægget, som det amerikanske justitsministerium tilslutter sig, blev anlagt af Floyd Landis i 2010. Landis er selv blevet frataget sin Tour de France-sejr fra 2006 på grund af doping.

Læs også:

Se også: Armstrong nægter at samarbejde

En af Armstrongs advokater, Robert Luskin, sagde fredag, at forhandlingerne med staten faldt til jorden, fordi der er uenighed omkring punktet, hvor den tidligere holdsponsor US Postal siger, at de led økonomisk og imagemæssig skade. Holdet var sponsor for Armstrongs hold i perioden 1998 til 2004.

- Det er postvæsnets egne undersøgelser, der viser, at de drog enormt store fordele af deres sponsorat - i en beløbstørrelse på 100 millioner dollar, siger Luskin til AP.

Regeringen forventes at indgive dokumenter om sagen fredag til en domstol i Washington, hvor statslige advokater og Lance Armstrong har været involveret i en to-årig juridisk kamp om adgang til bevismateriale.

Se mere:

Se også: Landis: Cykling er en mafia

Sagsøgerne anklager også den tidligere holdejer Thomas Weisel og hans mangeårige agent Bill Stapleton.

Hvis det konstateres at Lance Armstrong og de andre sagsøgte har overtrådt lovene, så kan de gøres ansvarlige for tre gange så meget som det oprindlige sponsorat på 170.000.000 millioner kroner mellem 1999 og 2004 - det var de år, hvor cykelrytteren hjemførte seks af sine syv Tour de France-titler - hvilket svarer til cirka 500 millioner kroner, skriver The Wall Street Journal.

Men eksperter gør opmærksom på, at en markedsføring fordel for US Postal Service kun er relevant som en formildende omstændighed i de skader, der måtte blive tildelt til regeringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere