Stenrig bagmand anede intet om doping

Pengemanden bag det skandaleombruste Phonak-mandskab hævder, at han var komplet uvidende om, at der blev brugt doping på holdet

Andy Rihs spytter nu penge i Phonak-mandskabet (Foto: AP)
Andy Rihs spytter nu penge i Phonak-mandskabet (Foto: AP)

Milliardæren Andy Rihs postede anseelige summer i det schweiziske Phonak-mandskab i 00'erne, men han havde absolut ingen føling med, hvad hans millioner blev brugt til. Det må man konkludere nu, da Rihs over for velonews.com erklærer, at han end ikke havde på fornemmelsen, at der blev dopet på holdet.

Phonak-holdet viste sig at være drevet frem af dopingstoffer og ulovlige metoder som blodtransfusioner. Floyd Landis, der i Phonak-trøjen 'vandt' Tour de France i 2006 i kraft af bloddoping, testosteron og epo, har forklaret, at Andy Rihs udmærket var klar over, hvad der foregik på holdet, men det afviser Rihs altså.

Se også:

Se også: Hamilton under ed: Riis førte mig til dopinglæge

Til velonews.com har Rihs via sin sekretær fremsendt en erklæring som svar på de spørgsmål, det amerikanske cyklemagasin har stillet i forbindelse med retssagen mod bloddoktor Eufemiano Fuentes i Madrid. Fuentes var manden, der bloddopede Tyler Hamilton i hans tid på både Team CSC og Phonak.

Hamilton var bemærkelsesværdigt overfladisk i sin selvbiografi 'Det hemmelige løb', når det gjaldt Phonak og Andy Rihs, og derfor har velonews.com spurgt, om Rihs var bekendt med, at der blev dopet på hans hold.

- 'Hr. Rihs kan oplyse, at Tyler sværgede ved sin kones ære, sin søster og Gud (eller hvem det nu var), at han aldrig dopede sig og aldrig fik blodtransfusioner,' lyder det i erklæringen.

- 'Han løj altså åbenlyst over for hr. Rihs, og som konsekvens tror hr. Rihs ikke længere på ham,' meddeler Rihs' sekretær.

Se også:

Se også: Phonak-bagmand giver op

Andy Rihs opløste Phonak-holdet efter Landis-skandalen i 2006, som blot var den seneste i en lang række af dopingsager på holdet. Hamilton, Landis og tidligere verdensmester Oscar Camenzind var nogle af dem, der gik i dopingfælden.

Rihs har siden spyttet enorme summer i det amerikansk indregistrerede BMC Racing Team, som i år har danmarksmester Sebastian Lander i truppen. Sportsdirektør på BMC er John Lelangue, der også var sportsdirektør på Phonak, mens holdets manager er Jim Ochowicz, der var tilknyttet Phonak som konsulent.

1 af 2 Rihs og Hamilton sammen i deres fælles Phonak-tid (Foto: AP)
2 af 2 Andy Rihs spytter nu penge i Phonak-mandskabet (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere