Hollands Rolf afkræves svar

Den tidligere Rabobank-rytter Michael Boogerd, der lige som Rolf Sørensen i dag er tv-kommentator, skal fortælle alt om sin fortid, før han igen får lov at komme på skærmen

Michael Boogerd på cyklen under Tour de France i 2007 med danske Michael Rasmussen i den gule førertrøje i baggrunden. (Foto: AP)
Michael Boogerd på cyklen under Tour de France i 2007 med danske Michael Rasmussen i den gule førertrøje i baggrunden. (Foto: AP)

Rolf Sørensen og hollænderen Michael Boogerd var holdkammerater på Rabobank i begyndelsen af årtusindet, og i kraft af deres stjernestatus fik de efter cykelkarrieren en ny levevej ved at kommentere cykelløb på tv.

Nu synes den karriere for Boogerd at have nået et vendepunkt, idet hans arbejdsgiver, mediekoncernen NOS, har afkrævet ham den fulde sandhed om fortiden, før han igen kommer på skærmen. Samtidig har NOS valgt at skære markant ned på cykeldækningen efter den seneste tids afdækning af organiseret doping på det amerikanske US Postal-hold og hollandske Rabobank.

- Jeg vil gerne se Boogerd på skærmen igen, men først må jeg høre ham fortælle præcis, hvordan det var (i hans aktive karriere, red.) og hvad der skete og ikke skete, siger NOS-redaktør Maaten Nooter til AD.nl ifølge cyclingnews.com.

Læs også:

Se også: 'Rolf Sørensen gør TV2 dumme'

Boogerd, der er nævnt i sagen om bloddoping via østrigske Humanplasma, er ikke så hårdnakket benægter som Rolf Sørensen. Han har ikke tilstået noget, men han har sagt, at han først vil tale ud, når han ved, hvad hans holdkammerater ønsker at fortælle.

- Hvis jeg er den eneste, der fortæller, hvad jeg ved, bliver jeg hurtigt syndebuk, sagde Boogerd i december til NOS, som altså også betaler hans løn.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Min kone vidste alt

En stribe Rabobank-ryttere - herunder danske Michael Rasmussen - har indrømmet, at de har været dopede i deres tid på det hollandske storhold. Afsløringer i den amerikanske USADA-rapport fik sidste år banken Rabobank til at trække sig ud af cykelsporten efter 17 års sponsorat og ejerskab af Hollands største cykelhold. Det er i denne sæson fortsat finansieret af Rabobank i kraft af kontraktlige forpligtelser, men det kører nu under navnet Blanco.

NOS agter fortsat at transmittere Tour de France, men sendetiden bliver muligvis indskrænket. Andre løb slettes helt fra stationens sendeflade. Det gælder for eksempel weekendens Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne, skriver cyclingnews.com.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Min Rabobank-sag er blevet bedre

TV 2 Danmark, der er Rolf Sørensens arbejdsgiver, agter ikke at presse Rolf Sørensen til noget, og stationen udvider endog cykeldækningen. Det sker blandt andet ved at sende hele Giro d'Italia i de næste sæsoner.

- Rolf Sørensen er ansat på TV 2, indtil Rolf Sørensen ikke er det mere, sagde sportschef Frederik Lauesen i begyndelsen af februar, da han blankt afviste DCU-direktør Jesper Worres kritik af, at TV 2 bruger Rolf Sørensen som kommentator.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere