Giro-start i Belfast i 2014

Både Tour de France og Giro d'Italia begynder næste år på de britiske øer - Giro-arrangør RCS Sport bekræftede torsdag, at løbet begynder i Nordirland

Joaquim Rodríguez og Ryder Hesjedal i duel i sidste års Giro-udgave. (Foto: AP)
Joaquim Rodríguez og Ryder Hesjedal i duel i sidste års Giro-udgave. (Foto: AP)

Ganske overrumplende for de fleste blev Herning i 2011 udpeget til at huse starten på etapeløbet Giro d'Italia i 2012, og torsdag var det Belfast i Nordirland, der fik tildelt den store opgave med at arrangere starten på det italienske storløb.

At løbet begynder på øen Irland i 2014 var sluppet ud, men fakta om de første etaper var endnu ukendte, da Giro-chef Michele Acquarone ved et stort arrangement i Belfast i dag bekræftede, at løbet begynder i den nordirske hovedstad.

Læs også:

Se også: Katusha velkommen i Tour og Vuelta

Løbets første tre etaper køres på øen, der politisk er inddelt i Nordirland og Republikken Irland. To etaper finder sted i Nordirland, mens den tredje går fra Armagh i Nordirland til Dublin i Irland.

- Giro-starten vil hylde Irlands succeser i mange af Italiens mest prestigefyldte sportsbegivenheder, sagde Michele Acquarone og nævnte Sean Kellys sejre i Milano-Sanremo og Lombardiet Rundt samt Stephen Roches sejr i Giro d'Italia i 1987.

Læs også:

Se også: Cykel-ekspert: UCI var tvunget til at udvide World Tour

Giroens besøg i Irland vil kun være det andet besøg nogensinde af en af de store rundture i Italien, Frankrig og Spanien. Tour de France startede i Dublin i 1998 - en Tour, som er gået over i historien som den mest doping-skandaliserede Tour nogensinde.

Tour de France begynder også næste år på de britiske øer. Yorkshire er udpeget som scene for 'Le Grand Départ' i 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere