Armstrong nægter at samarbejde

Lance Armstrong ønsker ikke at dele sin insider-viden med det amerikanske antidoping-agentur USADA

Lance Armstrong vil ikke bidrage. (Foto: AP)
Lance Armstrong vil ikke bidrage. (Foto: AP)

Retten til at konkurrere betyder alt for Lance Armstrong, men han er tilsyneladende villig til at sætte denne rettighed på spil. Han ønsker nemlig ikke at medvirke til 'dæmonisering af udvalgte personer', og derfor har han afslået at samarbejde med det amerikanske antidoping-agentur USADA.

Samarbejde var ellers ifølge USADA en betingelse for, at Armstrongs livstidskarantæne kunne blive reduceret, og onsdag var sat som deadline for Armstrong. Forud er gået to måneders forhandlinger, men det er altså ikke lykkedes USADA at overtale Armstrong til at fortælle alt, hvad han ved.

Se også: 51 Operación Puerto-blodposer forsvundet

Armstrongs advokat Tim Herman oplyser til nyhedsbureauet AP, at Armstrong ikke ønsker at tale med USADA, men at han gerne deltager i en international oprydning i cykelsporten.

'Lance vil ikke deltage i USADA's bestræbelser på at føre sager, der kun dæmoniserer udvalgte personer, mens man undlader at bekymre sig om 95 procent af de sportsgrene, som USADA har jurisdiktion over,' siger Herman i en erklæring.

Armstrong tilstod efter flere års pres omsider i januar, at han var tungt dopet i det meste af sin karriere, og at han vandt Tour de France syv gange ved hjælp af ulovlig medicin og ulovlige metoder som blodtransfusioner.

USADA udmålte straffen til livstidskarantæne, hvilket sidenhed blev bifaldet af det internationale cykleunion, UCI. Dog havde Armstrong mulighed for at få karantænen afkortet til otte år, hvis han samarbejdede. Formentlig derfor insisterer Armstrong på, at han ikke var dopet i sit comeback i 2009 og derefter.

Se også: Fuglsang fuldt tilfreds med sæsondebut

Han stoppede sit dopingmisbrug i 2005, hævder Armstrong, og det vil betyde, at får han nedsat sin karantæne til otte år, så kan han konkurrere allerede til sommer i triatlon. Han var i gang med en succesrig triatlon-karriere, da USADA-rapporten sidste år satte en stopper for ham.

Med sin afvisning af USADA risikerer Armstrong nu, at han aldrig igen opnår ret til at konkurrere på højeste plan i nogen sportsgren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere