Fuglsang fuldt tilfreds med sæsondebut

En sjetteplads i sæsonens første løb er absolut godkendt, siger Jakob Fuglsang, der i Ruta del Sol beviste over for sig selv, at han formmæssigt er, hvor han skal være

Jakob Fuglsangs sæsondebut giver grobund for optimisme. (Foto: Ernst van Norde)
Jakob Fuglsangs sæsondebut giver grobund for optimisme. (Foto: Ernst van Norde)

Jakob Fuglsang kom ikke til Andalusien i Spanien for at vinde etapeløbet Ruta del Sol, men for at få afprøvet formen i direkte opgør med rivaler som Alejandro Valverde (Movistar), Robert Gesink (Blanco) og Jurgen Van Den Broeck (Lotto).

Med det udgangspunkt ser han det som en succes, at han sluttede på en samlet sjetteplads, da løbet onsdag blev afgjort med en etape på 182,7 kilometer til Rincon de la Victoria.

- Jeg kom rigtigt godt i gang med sæsonen, og det kan jeg kun være virkeligt godt tilfreds med, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Se også: Jakob Fuglsang misser sejren i Andalusien

- Jeg fik bekræftet, at formen er nogenlunde, hvor den skal være på dette tidlige tidspunkt af sæsonen. Det var mit første løb, mens mange andre i feltet - blandt andre Valverde og Van Den Broeck - har kørt løb tidligere i sæsonen, så det er glimrende, at jeg kunne holde trit med dem, siger Fuglsang, der kører sin første sæson på Astana-holdet.

Onsdagens etape bød på seks stigninger, og Fuglsang sad med over dem alle. Det gjorde Valverde desværre for danskeren også, så han kunne forsvare sin førertrøje i løbet og vandt samlet med 19 sekunder ned til Fuglsang på sjettepladsen.

- Jeg er glad for, at jeg kunne sidde så godt med, for Ruta del Sol er ikke noget nemt løb. Tirsdag kørte vi 200 kilometer i regnvejr, og onsdag gik det bare op og ned hele dagen, siger Jakob Fuglsang, der sluttede onsdagens etape på en niendeplads. Valverde vandt etapen foran Simon Spilak (Katusha) og veteranen Davide Rebellin (CCC).

Se også: Jakob Fuglsang fortsat med fremme

- Jeg er formmæssigt måske en smule efter Valverde og Van Den Broeck, men nu er jeg i gang med at køre løb, og så får formen nok et hak opad.

Fuglsangs næste løb bliver Vuelta Ciclista a Murcia på lørdag og Clasica de Almeria på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere