Rasmussen-kritiker truet og chikaneret

Den tidligere landsholdsrytter Jesper Agergaard har fortrudt, at han rejste tvivl om, hvorvidt Michael Rasmussen har fortalt den fulde sandhed om sit dopingmisbrug

Jesper Agergaard fortryder nu sin kritik af 'Kyllingen'. (Foto: Thomas Sjørup)
Jesper Agergaard fortryder nu sin kritik af 'Kyllingen'. (Foto: Thomas Sjørup)

Næppe havde Michael Rasmussen på januars sidste dag indrømmet sit dopingmisbrug fra 1998 til 2010, før hans tidligere mountainbike-landsholdskollega Jesper Agergaard rejste tvivl om, hvorvidt Rasmussen nu også havde fortalt hele sandheden.

Det har Agergaard siden fortrudt mange gange, for hans påstand om, at Michael Rasmussen allerede længe før 1998 var dopet, er ikke blevet lige godt modtaget alle steder.

Agergaard er blevet chikaneret og truet i en grad, så han har måttet skifte til hemmeligt telefonnummer for at få fred. Det fortæller han til Ekstra Bladet og understreger, at han fra nu af vil holde sig langt fra offentlighedens søgelys.

- Jeg har ikke kunnet sove på grund af chikanen. Folk med skjulte telefonnumre ringede og sagde ingenting. Det virkede meget truende på mig, siger Jesper Agergaard, der også pr. sms er blevet chikaneret og truet.

- Jeg slettede alt og smed sim-kortet væk. Det har været meget ubehageligt, og jeg forstår det ikke, siger Agergaard.

Se også: Contador slipper for at vidne i Fuentes-sag

- Jeg er ikke bitter på Michael og er ikke ude på at skade ham. Jeg havde kun ét mål med at fortælle til Anti-Doping Danmark, hvad jeg ved, og det var at få en ren cykelsport og sikre, at de unge ryttere ikke bevæger sig ind i en verden, der kræver, at de doper sig.

Agergaard valgte at gå til Anti-Doping Danmark med sin historie, da han forstod, at Michael Rasmussen kun ville indrømme doping fra 1998 og frem.

- Hvis sporten skal være ren, så skal alt frem, siger Agergaard, der hævder, at Rasmussen over for ham har indrømmet endog massiv doping allerede i 1997.

Rasmussen har derfor ingen grund til at prale af en fysisk test foretaget på Odense Universitet i 1997, siger Agergaard. Testen beviste nemlig ikke, at Rasmussen var et enestående naturtalent, som Rasmussen hævder i dag. Testen bekræftede blot, at den doping, han fyldte sig med, virkede helt efter hensigten. Det hævder Agergaard, at Rasmussen selv har fortalt ham.

Er det sandt, at Rasmussen var dopet i 1997, har han ikke fortalt den fulde sandhed til antidopingmyndighederne, og bliver det bevist, kan det betyde, at Rasmussen ikke slipper med de to års karantæne, som han er blevet lovet. Han kan så i stedet få livstid og dermed aldrig igen komme til at spille en aktiv rolle på cykelholdet Christina Watches-Onfone, som han er medejer af.

Michael Rasmussen ønskede ikke onsdag at kommentere Agergaards påstand påny. Han har tidligere over for Ekstra Bladet fastholdt, at han først begyndte at dope sig i 1998, og at Agergaards påstand om, at Rasmussen også i 1997 var dopet, er grebet ud af den blå luft.

Se også: Hamilton under ed: Riis førte mig til dopinglæge

Jesper Agergaard stoppede sin karriere i 2001 som direkte konsekvens af det voksende dopingmisbrug i feltet. Det fik han blandt andet indsigt i ved OL i Sydney, hvor han delte lejlighed med Michael Rasmussen. Agergaard hævder, at Michael Rasmussen i de uger nærmest åbenlyst dopede sig.

- Jeg sagde ikke noget til nogen dengang, for jeg kunne ikke bevise noget, og jeg stolede ikke på nogen i Danmarks Cykle Union. Jeg besluttede, at det var bedre at tie og komme videre med mit eget liv, siger Agergaard.

Medvirkende til Agergaards beslutning om at forblive tavs var, at han selv var dopet med kortison, som ofte er det første dopingmiddel, atleter vælger at bruge, når de vælger at snyde. Agergaard udvidede aldrig sit forbrug af ulovlige stoffer, siger han, idet han valgte at stoppe sin karriere i stedet for at følge trop med det dopede felt.0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere