51 Operación Puerto-blodposer forsvundet

Efterforskerne i Operación Puerto-dopingskandalen kan ikke finde 51 af 224 blodposer, der blev beslaglagt hos bloddopingeksperten Eufemiano Fuentes

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Kun ganske få ejermænd af det blod, der i 2006 blev beslaglagt hos bloddoping-doktor Eufemiano Fuentes i Madrid, er nogensinde identificeret, og nu tyder meget på, at et halvt hundrede atleter for altid slipper for at blive forbundet med Operación Puerto-skandalen, der stadig i dag får sportsverdenen til at skælve.

224 blodposer blev beslaglagt, men kun 173 kan man i dag redegøre for. De sidste 51 blodposer er tilsyneladende forsvundet og er muligvis blevet destrueret. Det skriver cyclingnews.com.

Se mere:

Se også: Avis: Schleck var kunde hos Fuentes

De 173 blodposer befinder sig på Barcelonas antidoping-laboratorium, og når retssagen mod Fuentes er slut om en måned, vil det internationale antidopingagentur WADA og det spanske antidopingagentur AEA søge poserne udleveret, så de ved hjælp af dna forhåbentlig kan identificere de atleter, der deponerede blod hos Fuentes og altså dermed har forsøgt at sikre sig en fordel ved hjælp af en ulovlig metode.

Ifølge Fuentes var det ikke kun cykelryttere, der gjorde brug af hans i dag ulovlige tjenesteydelser frem til 2006. Også fodboldspillere, tennisspillere, boksere og atletikudøvere besøgte Fuentes og gennemgik blodtransfusioner eller andre behandlinger, som den uddannede gynækolog tilbød atleter mod betaling af store summer.

Spanieren Alejandro Valverde er en af de atleter, der ved hjælp af dna er forbundet til blod beslaglagt hos Fuentes. Det kostede spanieren to års karantæne. Derudover er blandt andre Ivan Basso, Michele Scarponi, Jörg Jaksche og Tyler Hamilton knyttet til Fuentes og har betalt prisen for det.

Læs også:

Se også: Doping-læge: For sundhedens skyld

Sagen mod Eufemiano Fuentes ventes afsluttet med dom 22. marts. Han er ikke tiltalt for doping, men for at bringe folkesundheden i fare, idet han blandt andet skal have foretaget transfusioner i omgivelser, der ikke er egnede til den slags indgreb. Det skal for eksempel være sket på hotelværelser rundt omkring i Europa.

Fuentes risikerer to års fængsel samt frakendelse af retten til at virke som læge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere