Katusha velkommen i Tour og Vuelta

Spanieren Joaquim Rodriguez er som holdkaptajn på det russiske Katusha-mandskab budt velkommen i Tour de France og Vuelta a España efter licens-ballade

Katusha fik reddet sæsonen, da de alligevel fik en World Tour-licens (Foto: AP)
Katusha fik reddet sæsonen, da de alligevel fik en World Tour-licens (Foto: AP)

Efter den internationale cykleunion UCI's klovnerier med World Tour-licenserne for 2013, kan det russiske storhold Katusha nu vide sig sikker på både at komme til start i Tour de France og Vuelta a España.

Tirsdag lod Tour-arrangør ASO forstå, at der kun vil blive uddelt tre wildcard til årets løb, og i et felt med 22 hold efterlader det plads nok til de 19 World Tour-hold, der helt ekstraordinært findes i år.

Onsdag fulgte Vuelta-arrangør Unipublic - der for 49 procents vedkommende ejes af ASO - op med en tilsvarende melding.

Se mere:

Se også: Kaos truer igen: Katusha fik medhold i retten

- Vi ville hellere have fire wildcard end tre, men af hensyn til økonomi og logistik ønsker vi en Vuelta med maksimum 22 hold, og derfor uddeler vi tre invitationer snarere end fire, siger Unipublic-direktør Javier Guillen til Bicicicsimo ifølge cyclingnews.com.

Med adgang til to af sæsonens tre Grand Tours kan Katusha-holdkaptajn Joaquim Rodriguez skrinlægge alle planer om at forlade sit hold i utide for at finde et hold med sikker adgang til de store løb.

Endnu er det uafklaret, hvad der vil ske vedrørende Katusha i foråret til Giro d'Italia (RCS), der for længst har sorteret Katusha fra. Noget tyder på, at RCS vil blive tvunget til at tage imod Katusha og dermed får et felt bestående af 23 hold, hvilket vil give arrangøren store logistiske problemer. Blandt andet vil det helt banalt blive svært at finde parkeringsmulighed for en 23. teambus samt servicevogne ved start og mål på etaperne.

Se mere:

Se også: Cykel-ekspert: UCI var tvunget til at udvide World Tour

RCS-direktør Michele Acquarone anslår i avisen Gazzetta dello Sport, at et 23. hold i årets Giro d'Italia vil koste RCS mindst 150.000 euro (cirka 1,1 mio. kr.).

Katusha blev sidste år nægtet World Tour-licens, da holdet ifølge UCI ikke opfyldte de etiske krav til et cykelhold i den bedste række. Den afgørelse ankede Katusha helt forudsigeligt til sportsdomstolen CAS. Det fornuftige skridt af UCI ville derpå være at uddele 17 licenser og vente med den sidste, til CAS havde talt.

UCI uddelte imidlertid rask væk 18 licenser, som unionen ifølge alle aftale med løbsarrangører verden over har råderet over. Da CAS så for nylig gav Katusha medhold, måtte UCI udstede endnu en licens, hvilket har skabt nyt kaos i cykelverdenen.

Hold med World Tour-licens har ret og pligt til at stille op i samtlige løb på World Tour-kalenderen, herunder de tre Grand Tours og de store klassikere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere