Cykel-ekspert: UCI var tvunget til at udvide World Tour

Det ville have udløst en ny CAS-sag, hvis UCI have frataget et nyt hold World Tour-licensen, mener Thomas Bay

Den internationale cykelunion, UCI, havde reelt ikke andre muligheder end at udvide World Touren fra 18 til 19 hold.

Det vurderer Eurosports cykelkommentator, Thomas Bay, efter, at UCI mandag aften har besluttet, at give et ekstra hold adgang til det fineste cykelselskab i denne sæson.

Udvidelsen kommer efter, at den internationale sportsdomstol, CAS, i sidste uge besluttede, at UCI var forkert på den, da unionen i december afviste at tildele Team Katusha en World Tour-licens.

- Jeg kan ikke se, at UCI kunne have gjort meget andet. De kunne ikke sige til nogle af de andre hold, at de ikke kunne køre på World Touren alligevel. Så ville det også ende i en sag hos CAS.

- Så det er den eneste logiske udgang, siger Thomas Bay.

UCI's beslutning kan dog komme til at give nogle mindre problemer, da der er en grænse for, hvor mange ryttere, der kan deltage i de enkelte løb. Eksempelvis må holdene maksimalt stille med ni ryttere til Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

- Man kan forestille sig, at man skal ind og justere på antallet af ryttere på de hold, der stiller op til flere af løbene.

- Løbsdirektøren i Giro d'Italia har sagt, at han ikke kunne se, hvordan de skulle få plads til et ekstra World Tour-hold. Men det kan man arrangere sig ud af.

- Normalt må man stille med ni ryttere til Grand Tours, og det kunne man måske ændre til otte, siger Thomas Bay.

- Det er ting, der er til at løse. Det ville være uoverskueligt, hvis de skulle pille et hold ud af World Touren, mener han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere