Riis beholder sin World Tour-licens

Den internationale cykleunion, UCI, har besluttet at afvikle 2013-sæsonen med 19 World Tour-hold og lader altså Team Saxo-Tinkoff beholde den licens, holdet fik tildelt på yderste mandat

Det russiske Katusha-hold har ret til en licens til den eftertragtede World Tour, og det driver nu den internationale cykleunion, UCI, til at afvikle sæsonen med hele 19 hold i cykelsportens fornemste række. Katusha blev i første omgang nægtet licens, men sportsdomstolen CAS har afgjort, at det skete på ulovligt grundlag. Det slår UCI fast i en pressemeddelelse mandag'

I mellemtiden fik andre hold tildelt de 18 licenser, der er til rådighed. Et af holdene var Team Saxo-Tinkoff, som var lige på vippen, idet holdet ikke havde optjent særligt mange point og dermed bevist dets sportslige berettigelse i den bedste række.

Læs mere:

Se også: Breschel i forårs-form: Fremhæves før sæson-mål

Da Katusha så fik tilkendt licens i CAS, forlød det, at UCI ville revurdere hele processen og i yderste konsekvens ville fratage et hold den licens, det for længst havde fået tildelt. Den model bliver altså ikke brugt, og UCI har formentlig dermed sparet sig for endnu en tur i sportsjuraens vridemaskine med overhængende fare for endnu et ydmygende nederlag.

Nu forsøger UCI at drible sig gennem sæsonen med 19 hold, selv om alle aftaler med løbsarrangørerne kun sikrer adgang til 18 hold. Et professionelt cykelfelt består typisk af omkring 200 ryttere, og spørgsmålet er nu, om løbsarrangørerne vil acceptere, at de er tvunget til at udtage 19 hold. Det vil nemlig indskrænke deres mulighed for uddele wildcards til lavere rangerende hold efter eget valg.

Se også:

Se også: Verdensmester knuste konkurrenterne

En mulighed i de store rundture i Italien, Frankrig og Spanien er at formindske størrelsen på de enkelte hold, så de kun består af otte ryttere mod traditionelt ni. Det vil give plads til 19 World Tour-teams og hele seks wildcard-teams.

Direktøren for Giro d'Italia, Michele Acquarone, erklærede dog forleden, at Giroen ikke agter at lukke 19 World Tour-hold ind i løbet i år. Står han fast på den beslutning, er der givetvis mere juridisk spilfægteri i vente.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere