Trods dopingsvindel - Armstrong undgår retsforfølgelse

De amerikanske myndigheder ønsker ikke at retsforfølge Lance Armstrong, selvom han har indrømmet sit årelange dopingmisbrug

Lance Armstrong kan ånde lettet op, da det amerikanske justitsministerie ikke vil retsforfølge ham (Foto: AP)
Lance Armstrong kan ånde lettet op, da det amerikanske justitsministerie ikke vil retsforfølge ham (Foto: AP)

Lance Armstrong indrømmede i det storstilede interview med Oprah Winfrey i januar i år for første gang et årelangt systemetisk brug af doping. Alligevel vil det ikke medføre en retsforfølgelse, fastslår statsadvokaten André Birotte, ifølge Reuters Bureau.

Advokat André Birotte stod i spidsen for det amerikanske justitsministeries efterforskning af cykelstjernen, der blev afsluttet i februar 2012, og som ikke førte til en retsforfølgelse. Det har Armstrongs indrømmelser på amerikansk tv ikke ændret på, siger Birotte.

Læs også:

Se også: Lance Armstrong amok med beskyldninger

- Vi konkluderede på sagen for et år siden. Det er klart, at vi har været opmærksomme på Hr. Armstrongs udtalelser i medierne. Disse ændrer ikke på min holdning til sagen, lød det fra advokaten ved en pressekonference, som blev afholdt i en anden forbindelse i Washington tirsdag.

- Selvfølgelig vil vi overveje situationen og fortsat kigge på sagen, men det har ikke ændret vores holdning her i dag, tilføjede Birotte.

I interviewet med talkshowstjernen Oprah Winfrey lagde Armstrong ellers ikke fingre i mellem i indrømmelsen af sit dopingmisbrug, der var medvirkende til, at amerikaneren blandt andet kunne triumfere syv gange ved Tour de France fra årene 1999 til 2005.

Læs også:

Se også: Armstrongs bøddel: Han løj for Oprah

En imponerende karriere, der med en potent brændstofsblanding af sejrsvilje, doping, epo, bloddoping, testosteron og hormoner katapulterede den tidligere kræftpatient op i sportsstjernehimmelen. Armstrong er nu blevet udelukket fra alt cykelsport fremover, ligesom hans syv franske sejre er taget fra ham.

Selvom den amerikanske stat nu tilsyneladende definitivt agter at droppe deres sag mod cykelstjernen fra Texas, så kan han se frem til at skulle møde i retten alligevel. Det er i forbindelse med det civile søgsmål, som hans tidligere holdkammerat Floyd Landis har anlagt mod ham.

Læs også:

Se også: Lance Armstrong sagsøges for løgnagtig selvbiografi

Det amerikanske justitsministerie har ikke officielt forholdt sig til, om de vil deltage i dette søgsmål. Derudover kan der være andre sager på vej mod Armstrong, fra blandt andet tidligere sponsorer og andre interessenter, der har følt sig ført bag lyset af cykelstjernens forblændende dopingløgne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere