TV2-chef: Jeg blander mig ikke i Rolf Sørensens fortid

Og Frederik Lauesen forstår ikke, hvorfor Jesper Worre blander sig i TV2's butik

Rolf Sørensen og Michael Rasmussen har begge kørt på Rabobank, dog ikke på samme tidspunkt, og TV2 Sportens chef Frederik Lauesen mener ikke, at Michael Rasmussens indrømmelse belaster Rolf Sørensen.
Rolf Sørensen og Michael Rasmussen har begge kørt på Rabobank, dog ikke på samme tidspunkt, og TV2 Sportens chef Frederik Lauesen mener ikke, at Michael Rasmussens indrømmelse belaster Rolf Sørensen.

Michael Rasmussens doping-bekendelse får ingen konsekvenser for Rolf Sørensens rolle som cykel-ekspert hos TV2. Frederik Lauesen, chef for TV2 Sporten, kan ikke se, at der er kommet oplysninger frem, som skulle belaste Rolf Sørensen.

At de begge, dog på forskellige tidspunkter, har kørt på det hollandske hold Rabobank var i forvejen en velkendt sag.

Læs også:

Se også: 'Rolf Sørensen gør TV2 dumme'

I kølvandet på Michael Rasmussens indrømmelse har DCU-direktør Jesper Worre sagt, at Rolf Sørensen gør TV2 dumme, fordi han, når snakken falder på doping, ikke altid er så ærlig, som man kan forlange af en ekspert.

- Jeg har set, hvad Jesper Worre har sagt, og jeg skal da opfordre ham til at sige, hvad det er, hvis han har kendskab til nogle ting, som vi ikke har. Og så synes jeg, at det altså klæder en person bedst, hvis man forholder sig til sin egen butik først. Jeg kunne også godt sige nogle ting om DCU, men det ønsker jeg at holde for mig selv, siger Lauesen til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Jeg forfinede min doping

Rolf Sørensen har fungeret som ekspert/kommentator hos TV2 siden 2006, og i alle årene har doping været et centralt omdrejningspunkt i cykelsporten. Han er Danmarks mest vindende cykelrytter, og i sin lange professionelle karriere har han været rundt i alle sportens hjørner. Frederik Lausen mener dog ikke, at Rolf Sørensen som TV2-betalt ekspert minutiøst skal stilles til regnskab for, hvad han har gjort og oplevet i sin aktive karriere.

- Hvad Rolf måtte have gjort i sin karriere, betragter jeg som en privat sag, siger han og vil ikke fortælle, om han har spurgt Rolf Sørensen, om han har brugt doping.

Frederik Lausen afviser, at der internt i TV2-systemet skulle være restriktioner på, hvad man kan spørge Rolf Sørensen om.

- Tværtimod har jeg i dag på et møde opfordret til, at vi skal afsøge alle journalistiske vinkler. Der findes ingen aftale om, at vi ikke kan spørge Rolf om alt. Og selvfølgelig skal han også forholde sig til doping. For mig at se er Rolf med afstand den bedste cykel-kommentator, som selv har været aktiv, som findes. Han er utrolig skarp, vidende og analytisk. Og vi har ingen planer om at ændre på hans ansættelsesforhold, siger TV2-chefen.

Læs også:

Se også: Worre: Rasmussen er ingen helt

Over 25.000 mennesker er medlemmer af den (hvad medlemmerne selvfølgelig ikke selv mener) ironiske Facebook-gruppe 'Rolf er ren'. En tilkendegivelse af, at mange måske mener, det antager komiske dimensioner, at Rolf Sørensen hårdnakket benægter at have gjort, hvad stort set alle andre i hans cykel-generation gjorde.

- Det bliver selvfølgelig et problem, hvis hans personlige tilstedeværelse kommer til at overskygge den rolle, han skal udfylde. Men min vurdering er, at det ikke er tilfældet. Jeg vil sige det sådan, at Rolf Sørensen er ansat på TV2, indtil han ikke er det længere.

Læs også:

Se også: Hollandske antidopingfolk fik meget ud af Rasmussen

En del af Jesper Worres kritik går også på, at TV2 i tiden efter Michael Rasmussens udsmidning af Tour de France i 2007, ikke satte sagen ind i det rette lys. Ifølge Jesper Worre blev presset på DCU forstærket af, at Rolf Sørensen 'ikke var helt ærlig i studiet'.

Til det replicerer Frederik Lausen, at TV2 sandsynligvis er det medie, som flest gange direkte har konfronteret Michael Rasmussen med de stadigt mere belastende doping-beskyldninger. Ligesom TV-stationen brugte mange ressourcer på at afdække beskyldningerne om, at han dopede sig ved hjælp af en blodcentrifuge i Østrig.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere