'Kyllingen udelukkes fra al sport'

Michael Rasmussens forestående karantæne gør, at han ikke må arbejde med nogen former for sport

Michael Rasmussen erkendte torsdag et omfattende misbrug af doping i størstedelen af karrieren. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmussen erkendte torsdag et omfattende misbrug af doping i størstedelen af karrieren. (Foto: Claus Bonnerup)

Det bliver ikke til flere pedaltråd i officielle cykelløb for Michael Rasmussen. Efter han indrømmede et massivt, årelangt dopingmisbrug ved et pressemøde i Herning i går, meddelte han samtidig, at han indstiller sin karriere øjeblikkeligt.

Det er endnu usikkert, hvor lang en karantæne Rasmussen bliver tildelt, men Anti Doping Danmark har indstillet til dopingnævnet, der skal vurdere Rasmussens sag, at han modtager en to-årig karantæne. Rasmussen kan se frem til en markant rabat i længden, fordi han har besluttet sig for at samarbejde med myndighederne.

Se også:

Kyllingens løgne er afsløret (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 31. jan. 2013 - kl. 14:30 Michael Rasmussen kan få karantæne-rabat

Selvom der ikke er sat en eksakt dato på, hvornår Rasmussen bliver tildelt sin karantæne, så fortæller Anti Doping Danmarks formand Lone Hansen til Ekstra Bladet, at en midlertidig suspension allerede kan forventes at træde i kraft fra på mandag.

Selvom Kyllingen med sin indrømmelse i går indstillede sin aktive cykelkarriere, er længden på karantænen bestemt ikke irrelevant for ham, fordi han gerne vil vende tilbage til sporten:

Læs også:

Cykling - 31. jan. 2013 - kl. 14:52 Kyllingen kan fortsætte som sportsdirektør

- Han bliver udelukket fra al sport, så længe karantænen gælder. Den forestående karantæne har også betydning for hans virke f.eks som træner eller sportsdirektør, for det må han heller ikke foretage sig i sin suspensionsperiode, så karantænens længde er ikke ligegyldig, og det er Michael Rasmussen også godt klar over, lyder det fra Lone Hansen.

Straffen til Michael Rasmussen kommer snart, fortæller direktøren, når først sagen bliver bragt for dopingnævnet plejer det ikke at tage lang tid før en sanktion træder i kraft.

Michael Rasmussen skal efter planen arbejde som sportsdirektør for Christina Watches-Onfone, når han karantæne udløber.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere